PRVI PUT U KARIJERI: / Čilić konačno u četvrtfinalu velikog turnira

Image
Foto: AFP

Prvi put u karijeri najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale velikog ATP turnira iz serije Masters 1000 u Indian Wellsu.

16.3.2016.
22:10
AFP
VOYO logo

Čilić je u osmini finala turnira koji se igra na tvrdoj podlozi pobijedio osmog nositelja, Francuza Richarda Gasqueta sa 7-5, 5-7, 6-2. Prva mu je to pobjeda protiv trenutno desetog tenisača svijeta. Gasquet je bio uspješniji u oba dosadašnja njihova međusobna ogleda, oba puta na Masters 1000 turnirima - 2013. u Monte Carlu i 2015. u Cincinnatiju.

Prilika za 'osvetu' Goffinu

Mogao je Čilić do plasmana među osam najboljih u Indian Wellsu i na lakši način jer je nakon osvojenog prvoga seta u drugom poveo s 5-3 i servirao za meč. Francuz se spasio, a onda još jednom oduzeo Čilićev servis i meč je otišao u treći set. Propuštena prilika u drugom setu nije demoralizirala Međugorca koji je stisnuo gas i s dva breaka riješio meč u svoju korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinalu će Čilić igrati protiv Belgijanca Davida Goffina koji je svladao trećeg nositelja, Švicarca Stana Wawrinku, sa 6-3, 5-7, 7-6 (5). Goffin je Čilića pobijedio prije desetak dana u Davis Cup dvoboju u Liegeu. Bio je to njihov jedini dosadašnji međusobni meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo