POLOVIČAN USPJEH: / Hrvatska će imati jednog aduta u osmini finala

Image
Foto: AFP

Hrvatska će imati jednog predstavnika u osmini finala ATP turnira iz serije Masters 1000 u Indian Wellsu. Deseti nositelj Marin Čilić uspješno je obavio posao protiv Argentinca Leonarda Mayera.

15.3.2016.
8:29
AFP
VOYO logo

Čilić je nakon jednog sata i 26 minuta igre slavio sa 6-3, 6-4, napravivši po jedan break u svakom setu. Istodobno, nije izgubio nijedan svoj servis u meču. Ispalio je osam asova i osvojio 83 posto poena nakon ubačenog prvog servisa.

Bez pobjede protiv Gasqueta

Treća mu je ovo pobjeda protiv Mayera u isto toliko dvoboja protiv argentinskog tenisača, a njome se po drugi put u karijeri plasirao u osminu finala Indian Wellsa. Sljedeći mu je suparnik Francuz Richard Gasquet koji je s 2-6, 6-2, 6-1 bio bolji od Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova. Gasquet je u oba dosadašnja dvoboja pobijedio Čilića, 2013. u Monte Carlu i lani u Cincinnatiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osminu finala u Indian Wellsu nije uspio izboriti 19-godišnji Borna Ćorić. Njega je u trećem kolu nadigrao šesti nositelj Tomaš Berdych sa 6-1, 7-6 (3). Bio je to meč u kojem nijedan igrač nije bio čvrst na svome servisu, posebno u drugom setu u kojem su obojica napravila po tri breaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Berdych se u takvoj situaciji pokazao uspješnijim i došao do druge pobjede u isto toliko mečeva protiv Ćorića. Prvi ga je put pobijedio prošle godine u Halleu.

Za senzaciju dana se, inače, pobrinuo Argentinac Federico Delbonis koji je sa 6-4, 4-6, 7-6 izbacio drugog nositelja, Britanca Andyja Murrayja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo