Poklonite se Federeru: Ovakvo šamarnje će se dugo pamtiti

Australski tenisač James Duckworth vjerojatno će htjeti zauvijek zaboraviti ovaj petak. Zaigrao je protiv Rogera Federera u četvrtfinalu ATP turniru u Brisbaneu i teško nastradao.

Uspio je osvojiti jedan gem, samo jedan, završilo je 6:0, 6:1 za Švicarca koji ga je rastavio ‘na proste faktore’. Duckworth je dosad izbacio Simona i Nieminena na putu do četvrtfinala, te su se domaći navijači nadali kako bi mogao i ugroziti legendu.

Pogotovo jer je u prošlom kolu Federer drhtao protiv još jednog Australca – Millmana. Jedva je nakon tri seta prošao u četvrtfinale i onda sad suparniku dozvolio tek 17 poena u cijelom meču. Igra mačke i miša je trajala samo 39 minuta, Federer se vjerojatno duže zagrijavao za ovaj meč, a Duckworth se upisao vjerojatno u teniske anale. Nije imao niti jedan ‘winner’ tijekom meča. Federer ih je, za usporedbu, sakupio čak 24.

Rogera u polufinalu čeka mnogo ozbiljniji posao, protiv svojeg nasljednika. S druge strane mreže bit će Bugarin Dimitrov kojem tepaju da je ‘baby Federer’.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr