Svi prošli / Početak iz snova za hrvatski tenis u Melbourneu: Ćorić i Karlović za pet od pet

Image
Foto: AP Images

Ćorić i Karlović pridružili su se Čiliću, Vekić i Martić

15.1.2019.
9:24
AP Images
VOYO logo

Hrvatski tenisači Borna Ćorić i Ivo Karlović plasirali su se u utorak u drugo kolo prvog Grand Slam turnira sezone Australina Opena zaokruživši sjajno otvaranje Hrvata i Hrvatica u Melbourneu.

Karlović je u prvom kolu u četiri tie-breaka svladao Poljaka Huberta Hurkazca za nakon tri sata i 10 minuta igre. U vrlo izjednačenom meču svaki je tenisač izgubio tek po jedan svoj servis, a možda je i presudno bilo što se Poljaku to dogodilo kada je servirao za treći set..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović je servirao 39 aseva i bio je bolji na prvom servisu od Poljaka (86 posto naprema 82 posto), dok je na drugom servisu bolji bio poljski tenisač (69 posto naprama 55 posto). Karlović je imao više neprisiljenih pogrešaka, čak 49, dok ih je Poljak napravio 20. O izjednačenosti u ovom meču govori činjenica da je hravtski tenisač na kraju realizirao 152 poena, a Poljak samo jedan manje.

Ovo je bio prvi međusobni ogled Karlovića (ATP 73.) s Hurkaczem, 76. tenisačem svijeta. U drugom kolu Karlovića čeka osmi nositelj Japanac Kei Nishikori s kojim je do sada igrao pet puta i tri puta izgubio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je imao lakši meč, on je na tek devet  gemova ostavio Belgijanca Stevea Darcisa, 321. na ATP ljestvici, poslije dva sata igre. Ćorić u meču nije izgubio nijedan svoj servis, a suparniku ih  je uzeo četiri i servirao je 16 aseva, a Belgijanac 11.

Ovo je bio njihov prvi međusobni susret, a Ćorića, koji je na Australian Openu 11. nositelj, u drugom kolu čeka Mađar Marton Fuscovics, 38. tenisač svijeta i to će također biti njihov prvi međusobni okršaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugo kolo su se dan ranije plasirali i Donna Vekić, Petra Martić i Marin Čilić.

Australian Open, prvo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska) -
Hubert Hurkacz (Poljska) 6:7 (5), 7:6 (3), 7:6 (5), 7:6 (5)
Borna Ćorić (Hrvatska) - Steve Darcis (Belgija) 6:1, 6:4, 6:4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo