OTVORIO PANDORINU KUTIJU: / Ženama se neće svidjeti Đokovićeve riječi

Image
Foto: AFP

Nakon trijumfa na ATP turniru iz Masters 1000 serije u Indian Wellsu prvi svjetski reket Novak Đoković ponovno je otvorio vječnu temu o ravnopravnosti spolova u tenisu.

21.3.2016.
9:01
AFP
VOYO logo

Prije nekoliko je dana direktor turnira u Indian Wellsu Raymond Moore izjavio da ženski WTA Tour jaše na valu muškog tenisa, te da bi tenisačice trebale na koljenima zahvaljivati Bogu što postoje Roger Federer i Rafael Nadal koji nose cijeli sport. Izazvalo je to velike prijepore, a u raspravu se uključio i Đoković. Srbin je rekao da Mooreova izjava nije bila politički korektna, ali je i istaknuo da bi muškarci ipak trebali dobivati veće nagrade na turnirima.

Poziva se na statistiku

"Statistika pokazuje da znatno više gledatelja dolazi na muške mečeve. Mislim da je to jedan od razloga zašto bismo trebali imati veći nagradni fond. Sve dok je tako, sve dok imamo dostupne statistike i podatke o tome tko privlači veću pažnju, više gledatelja, tko prodaje više ulaznica, mislim da bi nagrade trebale biti poštenije raspoređene", rekao je Đoković nakon finala u kojem je deklasirao KanađaninaMiloša Raonića sa 6-2, 6-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVAKA ČAST: /

Đoković stigao do ogromnog uspjeha u SAD-u

Image
SVAKA ČAST: /

Đoković stigao do ogromnog uspjeha u SAD-u

I dok na Đokovićeve riječi zasad nema reakcija, najbolje svjetska tenisačica Serena Williams se osvrnula na Mooreove komentare, nazvavši ih neprimjerenima i uvredljivima. Legendarna Billie Jean King, osvajačica 12 Grand Slam naslova, na Twitteru je poručila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razočarana sam komentarima Raymonda Moorea. U krivu je na puno načina. Svaka igračica, a posebno one iz vrha, doprinose našem uspjehu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo