ONA JE ISTINSKO SPORTSKO ČUDO: / Rođena je s po četiri prsta na rukama, a sada je totalni hit na Australian Openu

Image
Foto: Profimedia

Jones je specifična po tome što je rođena s ektodermalnom displazijom i sa po četiri prsta na rukama i sedam prstiju na nogama

11.1.2021.
20:54
Profimedia
VOYO logo

Jedno od najvećih iznenađenja na startu kvalifikacija za Australian Open jest 20-godišnja britanska tenisačica, Francesca Jones. Ona je na otvaranju pobijedila Rumunjku Monicu Niculescu sa 6:3, 6:2 i izborila je drugo kolo protiv hrvatske tenisačice Jane Fett.

Međutim, Jones je specifična po tome što je rođena s ektodermalnom displazijom i sa po četiri prsta na rukama i sedam prstiju na nogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igram tenis s drugačijim kartama od ostalih, ali to ne znači da ja ne mogu pobijediti s tim kartama", poručila je Jones kazala je Jones prije meča s Rumunjkom.

Image

Francesca Jones in action on day seven of the Wimbledon Championships at the All England Lawn Tennis and Croquet Club, Wimbledon. Picture date: Monday July 9, 2018. See PA story TENNIS Wimbledon.,Image: 377321454, License: Rights-managed, Restrictions: WCDIRECT. Editorial use only. No commercial use without prior written consent of the AELTC. Still image use only - no moving images to emulate broadcast. No superimposing or removal of sponsor/ad logos. Call +44 (0)1158 447447 for further information., Model Release: no

"Mislim da je moja najveća prednost glava jer sam u životu prošla svakakve situacije i brojne operacije. Mnogi ljudi na mom mjestu to ne bi vidjeli kao prednost, ali ja vidim i osjećam da sam zbog svega toga jača. Korak sam ispred jer sam zbog bolesti naučila biti samostalna i naučila sam puno toga o sebi i životu", rekla je Jones.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valja još spomenuti kako je bila u jednom trenutku četvrta igračica svijeta, u konkurenciji tenisačica do 14. godina. Nakon toga je imala niz operacija koje su joj usporile razvoj. Dva je puta pozivana na kvalifikacije za Wimbledon, ali je oba puta ispadala u prvom kolu.

Prošle je godine dogurala do 241. mjesta na WTA ljestvici i time je izborila mjesto u kvalifikacijama za AO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo