O OVOM BRUJI ČITAV SVIJET: / Pogledajte šou doktora Ive protiv Wawrinke

Image
Foto: AFP

Hrvatski tenisač Ivo Karlović (36) jučer je iznenadio teniski svijet slavivši u 1.

29.10.2015.
9:05
AFP
VOYO logo

Hrvatski tenisač, koji u 37. godini života igra tenis karijere, loše je otvorio meč, te je već u četvrtom gemu izgubio servis. Kod 3:5, kada je Švicarac servirao za set, Karlović je imao priliku za povratak, ali nije iskoristio dvije break-lopte.

Kad je, pak, na startu drugog seta Wawrinka stigao do 0-40 i iskoristio treću break-loptu, izgledalo je da se Karlović oprašta od turnira u Baselu. Međutim, kod 2:3 je napravio break, a zatim je izborio tie-break u kojem je maestralnom igrom sa 7:2 pomeo četvrtog tenisača svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova 20 pobjeda u karijeri protiv TOP 10 tenisača svijeta

Treći set je donio break Karlovića odmah na početku, što je bilo odlučujuće. Doktoro Ivo sjajno je servirao, ostvario je 21 as, Wawrinka za to nije imao odgovor i zato je izgubio. Bila je ovo njegova dvadeseta pobjeda u karijeri protiv c

Uz to, za Karlovića je ovo bilo najveće slavlje ove kalendarske godine nakon što je početkom 2015. uzeo skalp Novaku Đokoviću na turniru u Dohi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda nad Wawrinkom druga je za Karlovića u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerovao u sebe

"Na početku meča, bilo je jako teško. On je pogađao. No, ja sam samo nastojio vjerovati da mogu, ostati u meču i nadati se kako mogu sve okrenuti u svoju korist. Na kraju balade, nada mi se i obistinila", kazao je Karlović nakon meča i nastavio:

"Publika je navijala za Wawrinku i bila je jako glasna, što je normalno kad se igra na domaćim terenima. Ovo je njog domaći teren, svi navijaju za njega. Nastojao sam to sve ignorirati i ostati pozitivan. Na kraju se sve isplatilo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U lovu na Ivaniševića

Karlović je također ostavio na životu svoje šanse za srušiti rekord za najviše pogođenih aseva u jednoj sezoni. Goran Ivanišević je 1996. godine pogodio 1477 aseva, Karlović njegovom rekordu puše za vratom sa 1361 za 2015. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom kolu ga čeka srpski tenisač Dušan Lajović kojem je meč predao Alexandr Dolgopolov. Ako izbaci Lajovića, ide na boljeg iz okršaja između Richarda Gasqueta i Dominica Thiema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo