Novak odlično prošao, Janko na Viktora već u prvom kolu

Đoković do finala Vimbldona se neće sastati sa Marejem, Federerom ili Nadalom

21.6.2013.
13:10
VOYO logo

Danas je obavljen žreb za 127. izdanje Vimbldona na kome će učestvovati sedam srpskih predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji.

Prvi nosilac turnira Novak Đoković imao je dosta sreće prilikom žreba, pošto mu je praktično otvoren put do finala. Najbolji teniser sveta neće moći da se sastane ni sa Endijem Marejem, Rodžerom Federerom ili Rafaelom Nadalom, a u prom kolu očekuje ga duel sa Florijanom Majerom iz Nemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković bi tek u osmini finala mogao da ima "jačeg" protivnika Nemca Tomija Hasa koji ga je eliminisao u četvrtfinalu Vimbldona 2009.

S druge strane, Janko Tipsarević i Viktor Troicki igraće već na startu turnira. Pobednik tog meča u drugoj rundi igraće sa boljim iz okršaja Andreja Kuznjecova iz Rusije i Španca Alberta Montanjesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žreb je bio nemilosrdan i prema Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu, koji bi mogli da se sastanu već u četvrtfinalu.

U ženskoj konkurenciji najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović na startu Vimbldona igraće protiv Francuskinje Virdžini Razano, dok će protivnica Jelene Janković biti Britanka Džoana Konta, odluceno je danas žrebom u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bojana Jovanovski igraće protiv Hrvatice mlade Ajle Tomljanović, trenutno 147 teniserke na WTA listi, dok će težak zadatak na startu imati Vesna Dolonc, koja će se sastati sa Belgijankom Janinom Vikmajer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo