DRAMA NA VRHUNCU / Postoje tri moguća scenarija za Novaka Đokovića: 'Tjerate ga iz zemlje jer je antivakser...'

Image
Foto: Profimedia

Đookoviću je u petak ponovno ukinuta viza za ulazak u Australiju

14.1.2022.
16:38
Profimedia
VOYO logo

Novak Đoković je u petak od australskog suda zatražio da blokira njegovu deportaciju uoči turnira Australian Open u Melbournu nakon što mu je vlada drugi put ukinula vizu pozivajući se na pravila o ulasku u zemlju zbog covida-19.

Image
ČEKA SE SUĐENJE /

Evo kad će Australci donijeti odluku o Novaku Đokoviću i gdje možete gledati suđenje

Image
ČEKA SE SUĐENJE /

Evo kad će Australci donijeti odluku o Novaku Đokoviću i gdje možete gledati suđenje

Odvjetnici prvog tenisača svijeta su ni tri sata nakon što je ministar za imigraciju Alex Hawke ponovo poništio vizu uložili zahtjev za zabranom deportacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac Anthony Kelly s nižeg je suda predao slučaj saveznom sudu koji će po žurnom postupku u petak kano navečer održati saslušanje, nakon što je imigracijski ministar Hawke u petak odlučio da Đoković ne može boraviti u Australiji jer predstavlja zdravstvenu prijetnju za zajednicu.

Na tu situaciju burno su reagirali iz Đokovićevog tima. Njegov odvjetnik Nicholas Wood rekao je da ministar Hawke uopće nije pregledao dokumente koje su priložili, među kojima su i oni o prirodnoj imunosti poslije prebolijevanja koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Hawke je odlučio maknuti čovjeka s dobrim statusom iz Australije i narušiti njegovu karijeru zbog komentara protiv cijepljenja koje je Đoković dao 2020. godine. Hawke nema racionalnu za tvrdnju da bi Đokovićev ostanak osnažio antivakserstvo u Australiji, koje Hawke nastoji smanjiti", izjavio je Wood.

Tri moguća ishoda

Dobro upućena australska novinarka Karen Sweeney objavila je da sada postoje tri moguća ishoda Đokovićevog sudskog procesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prvom, Đoković će dobiti žalbu i ostat će igrati na Australian Openu.

Druga opcija je ta da mu odbiju žalbu i deportiraju ga, a treća je da Novaku prođe žalba, ali da se vlada žali na to i onda bi sudac donio odluku hoće li završiti u imigracijskom pritvoru ili će zaigrati na Australian openu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australian Open pratite na Eurosportu u sklopu PLAY Premium paketa.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo