DIVLJAČKI ISPAD ŠOKIRAO SVIJET / Novak Đoković iskreno: 'Ne opravdavam Sašin potez, ali u prošlosti sam i ja griješio, imao izljeve bijesa'

Image
Foto: Profimedia

'Ponekad se svašta može dogoditi na terenu. U prošlosti sam i ja griješio, imao sam izljeve bijesa. Razumijem kroz što prolazi jedan igrač. Ali naravno da ne opravdavam takve poteze'

23.2.2022.
22:05
Profimedia
VOYO logo

Srpski tenisač Novak Đoković danas je nakon pobjede nad Karenom Hačanovim u Dubaiju, u osmini finala turnira na kojem može nastupiti, iako nije procijepljen, komentirao skandal trećeg tenisača svijeta Alexandera Zvereva, koji je povučen s teniskog ATP turnira u Acapalcu zbog nesportskog ponašanja...

Image
NEVJEROJATNO /

Zverev i Brooksby završili meč u pet ujutro: Imamo novi rekord

Image
NEVJEROJATNO /

Zverev i Brooksby završili meč u pet ujutro: Imamo novi rekord

Slučaj izazvao pozornost

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela situacija izazvala je veliku pozornost. Zato se jedno od pitanja na Đokovićevoj press konferenciji, nakon pobjede nad Karenom Hačanovim u Dubaiju, odnosilo na to. Jer ipak, Zverev je u TOP tri na svijetu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vidio sam što se dogodilo i pročitao Sašinu izjavu. Razumijem frustraciju, jer sam i ja radio neke takve stvari u prošlosti. Ponekad se svašta može dogoditi na terenu. U prošlosti sam i ja griješio, imao sam izljeve bijesa. Razumijem kroz što prolazi jedan igrač. Ali naravno da ne opravdavam takve poteze", istaknuo je Nole pa dodao:

'Odluka nije preoštra, ali svi griješimo'

"Mislim da to nije preoštra odluka od strane organizatora. Vjerujem da je u tim okolnostima u pravu. Naravno, jednog igrača je teško diskvalificirati. Prije godinu i pol imao sam sličnu situaciju na Grand Slamu (US Open), kada sam bio diskvalificiran jer sam slučajno pogodio linijskog suca. Shvatio sam da je to bila greška i morao sam to prihvatiti", rekao je Novak Đoković, pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Siguran sam da će ATP pogledati video, uzeti izjavu od suca i donijeti odluku. Nikada nisam bio za diskvalificiranje igrača, kažnjavanje i slično. Slažem se s onim što je Saša napisao kasnije u izjavi. Priznao je svoju pogrešku, da je njegov potez bio loš i da je otišao predaleko. Podržavam ga u tome".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije na tom stao, nego je zaključio, poput čovjeka, kako smo svi mi ljudi, imamo mane i griješimo...

"Nije on jedini koji je to učinio. Imamo mnogo primjera kada igrači reketom udaraju u sudačku stolicu. Događalo se. Bačene su boce, vrećice, mnoge stvari tamo... Mnogo loših riječi rečeno. Sašin slučaj nije jedini takav'', zaključio je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Murray: 'Loše je reagirao na vrućini'

Poput Đokovića, Murray je priznao da je Zverev loše reagirao na vrućini. Ipak, trostruki glavni prvak vjeruje da je Zverev otišao predaleko u izražavanju svojih emocija...

"Bilo je opasno, nepromišljeno", rekao je Murray na svojoj press konferenciji nakon što je pao od Jannika Sinnera, 7-5, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svakako ne tvrdim da sam anđeo. Ni sam nisam savršen. Međutim, kada više puta trgate teniski reket pored suca, ne možete to raditi".

Nesportsko ponašanje

Podsjetimo, Alexander Zverevpovučen je s teniskog ATP turnira u Acapalcu zbog nesportskog ponašanja. Zverev, koji igra u paru s Brazilcem Marcelom Melom, gotovo je pogodio suca kada je više puta udario sudačku stolicu svojim reketom nakon poraza 2-6, 6-4 (6-10) od Lloyda Glasspoola i Harrija Heliövaara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo prije toga je, inače, sasuo paljbu po sucu. Dogodilo se to prije završetka meča.

"Pogledaj gdje je odskočila, 8-6 u tie-breaku… To je tvoja je linija. Je**** idiote", vikao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alexander Zverev je u srijedu trebao igrati meč drugog kola u pojedinačnoj konkurenciji protiv sunarodnjaka Petera Gojowczyka, nakon što je u prvom kolu eliminirao Amerikanca Jensona Brooksbyja.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo