14-godišnji dino prižmić / Nova nada hrvatskog tenisa: 'Uz Ćorića on je jedan od najvećih talenata'

Dino je osvojio europski juniorski Masters, ali to mu nije prvi veliki uspjeh. O njemu se brine tim koji je odredio Ivan Ljubičić

18.10.2019.
20:30
VOYO logo

I dok se hrvatski tenisači bore s formom, na vrata velike pozornice zakucao je novi talent iz Splita. Prije tjedan dana 14-godišnji Dino Prižmić osvojio je europski juniorski Masters i to mu nije prvi veliki uspjeh. Da se ovakvih rezultati nastave i u seniorskim danima, brinut će tim koji je odredio sam Ivan Ljubičić. 

U Splitu ćete rijetko čuti da postoji ljubav veća od Hajduka, ali najbolji hrvatski tenisač do 14 godina nije dvojio ni sekunde. Dino Prižmić je još prije 7 godina odlučio da je njegov cilj postati najbolji s reketom u ruci, umjesto s loptom pred nogama. I cilj je već ostvario. Prije tjedan dana u Hrvatsku je donio titulu prvaka europskog Mastersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam trenirao za taj turnir, radio sam jako kondiciju, vježba sam dosta tenis i kad smo krenuli tamo, baš sam odigra odlično svaki meč, fokusiran, od prve lopte sto posto i eto, ispalo je odlično", rekao je Dino Prižmić.

Nije bio ni svjestan da je prošao cijeli turnir bez izgubljenog seta!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To sam čuo tek kasnije. Isto je negdje pisalo na nekoj stranici i nisam mogao vjerovati", kazao je Prižmić.

"Poslije Borne Ćorića on je jedan od najvećih talenata"

A očito nije mogao ni Ivan Ljubičić, koji je još prije dvije godine shvatio da se na splitskim Firulama stvara velika priča. Sve se konkretiziralo prije nekoliko mjeseci pa će Dino svoju splitsku uskoro zamijeniti zagrebačkom adresom. Ondje će se cijeli tim brinuti o njegovu razvoju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa to mi je bilo normalno. On me gleda, vidio je kako igram, svidjelo mu se, uzeo me i evo sada treniram, trener i mi s njegovim timom i odlično je, stvarno je super", rekao nam je Dino. 

O teniskom usavršavanju brine se Darko Klaić s kojim je počeo raditi prije 2 mjeseca, ali i koji ga je vodio na klupi u 30-ak mečeva kao trener mlade reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U nekim našim hrvatskim razmjerima on je stvarno poslije Borne Ćorića jedan od najvećih talenata. Po načinu kako se Dino ponaša, kako shvaća tenis i cijeli rad i koliko se daje 100 % uza sve njegove dnevne obveze, školske i ostale, ja mislim da nemamo straha za njegovu budućnost", objasnio je Dinin trener Darko Klaić.

Dino se vidi u vrhu svjetskoga tenisa

Pitali smo Dinu je li moraju Borna Ćorić i ekipa strahovati za svoju budućnost? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno da ću ih napasti kada dođem u profi tenis, vidjet ćemo", odgovorio je Dino.

Vidi se u vrhu svjetskog tenisa, među imenima kao što su Roger Federer i Rafael Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola Pilić, Goran Ivanišević, Mario Ančić i sada - Dino Prižmić nastavlja niz. Splitski velikani su, čini se, dobili nasljednika.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo