NISU DINAMOVCI JEDINI KOJE PROVOCIRAJU NA OVAJ NAČIN: / Slovenci poludili na Austrijance zbog 'megagafa' sa zastavom

Image

Reakcija slovenskih medija bila je izrazito burna

29.10.2019.
12:21
VOYO logo

Sjećate se koliko se strke i vike dizalo, a bilo je podosta takvih slučajeva, kada bi Dinamu na grb stavili crvenu "petokraku"? E sada su slične probleme doživjeli i Slovenci. Na meču najboljeg slovenskog tenisača Aljaža Bedenea i Gaela Monfilsa u četvrtfinalu Erste Bank Opena, austrijski organizator je na velikom ekranu u dvorani umjesto zastave Slovenije pokazao zastavu iz Drugog svjetskog rata, koja je predstavljala njihove borce protiv partizana.

Dakako, reakcija slovenskih medija bila je izrazito burna i odmah su proglasili ovaj gaf neprimjerenim i neprihvatljivim, a Savez je čak išao toliko daleko i zatražio je službenu ispriku organizatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Još nekako, 'ajde, možemo razumjeti da se nekom tehničaru dogodio previd pa stavi Dinamov grb sa sitom "petokrakicom" u sredini, ipak Dinamo je promijenio pregršt grbova u svojoj povijesti, a ovaj je dosta sličan onom aktualnom. No, promašiti ovako sa zastavom...

Sadašnja slovenska zastava ima tri boje, bijelu, plavu i crvenu, tim redom, s grbom na lijevoj strani, dok je ova iz Drugog svjetskog rata istih boja, ali grb je u potpunosti drugačiji i nalazi se na sredini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Podsjetimo, aktualna slovenska zastava je bijelo-plavo-crvena trobojnica s grbom na lijevoj strani, dok je na ovoj prikazanoj na turniru umjesto državnog grba bio jednoglavi orao raširenih krila na plavom polju.

Osim što mu je dan "uništen" krivom zastavom, u četvrtfinalnom susretu je bolji od njega bio Francuz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo