NIŠTA OD VELIKOG PREOKRETA: / Dodig ispustio priliku protiv bivšeg finalista Wimbledona

Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije se uspio plasirati u 2. kolo Wimbledona, trećeg Grand Slam turnira sezone. Bolji od njega je deseti nositelj i finalist ovog turnira iz 2010.

29.6.2016.
14:41
AFP, ADRIAN DENNIS
VOYO logo

Meč Dodiga i Berdycha počeo je u utorak, ali je prekinut zbog kiše prvi vodstvu Čeha od 4-1 u četvrtom setu. Nastavak se ipak nije pretovrio u lak posao za češkog tenisača. Dodig je vratio izgubljeni servis, potom je Berdych napravio novi break, da bi se Međugorac i po drugi put vratio iz minusa. Potom je spasio jednu meč-loptu pri zaostatku 3-5, a drugu na svom servisu kod zaostatka 5-6. Izborio je tie-break, ali u njemu ipak nije bio uspješan i Berdych je u konačnici slavio sa 7-6 (5), 5-7, 6-1, 7-6 (2).

Dva dobra seta u utorak

Dodig je u utorak odigrao dva ravnopravna seta protiv Berdycha, u prvom je setu prvi stigao do breaka prednosti, ali je vrlo brzo potom tu prednost izgubio, pa je o pobjedniku odlučivao tie-break u kojemu je Berdych bio bolji. Drugi set započeo je Dodigovim gubitkom servisa, a Berdych je tu prednost držao sve do vodstva 5-4 kada je servirao za 2-0 u setovima. Uslijedilo je najbolje razdoblje igre našeg tenisača koji je prvo ostvario break za 5-5, a nakon što je držao servis za 6-5 još je jednom oduzeo servis Čehu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo drugi međusobni dvoboj ovih tenisača i druga pobjeda Berdycha koji je bolji bio i 2011. u Chennaiju. Čeh će u 2. kolu igrati protiv njemačkog predstavnika Benjamina Beckera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo