NIŠTA OD NOVOG NASLOVA: / Karlović ispustio pobjedu! Set i break u drugom nisu mu bili dovoljni za trijumf

Image
Foto: AFP, CHRIS KLEPONIS

Sjajna dva tjedna na američkom tlu hrvatski tenisač Ivo Karlović (37) nije uspio okončati s dva naslova.

24.7.2016.
23:30
AFP, CHRIS KLEPONIS
VOYO logo

Bolji od Karlovića bio je drugi nositelj i 17. tenisač svijeta Gael Monfils s 5-7, 7-6 (6), 6-4 u meču koji je trajao dva sata i 14 minuta. Bio je to njihov peti međusobni meč i treća pobjeda 29-godišnjeg Francuza. Monfilsu je to šesti naslov u karijeri i prvi nakon Montpelliera 2014. Karlović je, pak, ostao na sedam naslova, a ovo mu je bio deveti finalni poraz.

Odlično otvaranje

Fantastično je Karlović krenuo u meč - već u prvom gemu je došao do prilike za break, a na svome prvom servis-gemu je ispalio četiri asa! Prvi je poen na svome servisu izgubio tek u osmom gemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 11. gemu je uspio doći do breaka, a značajno mu je pritom pomogao Monfils s dvije dvostruke pogreške. Činilo se da će se Francuz ekspresno vratiti jer je u sljedećem gemu poveo 40-0 na servis našeg tenisača, ali Karlović se izvukao i iz toga i osvojio set.

Nastavio je Zagrepčanin sjajno servirati i u drugom setu, nije dao Monfilsu ni najmanju šansu, a nagrada je stigla u devetom gemu kada je s nekoliko sjajnih reterna došao do prilike za break i iskoristio je. No, kao i u prvom setu, opet su u sljedećem gemu došli problemi. Ponovno je Monfils došao do 40-0 na Ivinom servisu, naš se tenisač vratio na 40-40, ali novu break-loptu je Francuz iskoristio i vratio se u meč. Bio je to Karlovićev prvi izgubljeni servis na turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč-lopta u tie-breaku

U tie-breaku koji je uslijedio Karlović je došao do meč-lopte, doduše na Monfilsov servis. Nije je iskoristio i na kraju je dopustio Francuzu da se dokopa seta.

Takav rasplet je očito izbacio našeg tenisača iz ritma, pa je već u trećem gemu izgubio servis i gurnuo Monfilsa prema pobjedi. Francuski tenisač u nastavku nije imao većih problema na svome servisu i mirno je stigao do pobjede i naslova. Karloviću na kraju nije pomoglo ni 28 asova i 84 posto osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo