Nijemac deklasirao Ljubičića u Švicarskoj

Njemački tenisač Florian Mayer pobijedio je u drugom kolu ATP-ova turnira u Baselu hrvatskog tenisača Ivana Ljubičića s 6:3, 6:1.

3.11.2011.
18:35
VOYO logo

Odradio je Nijemac, trenutačno 22. igrač ATP-ove ljestvice, posao protiv devet pozicija slabije rangiranog Hrvata za nepunih sat vremena. Ljubičić je otvorio meč 2:0 vodstvom. Od idućih je 12 servis gemova izgubio 11, pri čemu čak pet svojih, dopustivši protivniku odlazak na sigurnih 5:0 u drugom setu. Mayer je iskoristio svih pet break prilika koje je imao, a Ljubičić je osvojio samo tri gema na vlastitome početnom udarcu. Na drugom je Ivanovom servisu Nijemac uspio poentirati pri 16 od ukupno 21 odigranog poena, što daje postotak od 76%. Bio je ovo četvrti međusobni ogled dvojice tenisača i prva Nijemčeva pobjeda.

"Naravno da sam iznenađen ovakvom pobjedom. Ljubičić je kao kod kuće na ovoj podlozi", komentirao je Mayer, koji i dalje crpi veliko samopouzdanje iz senzacionalne pobjede nad Rafaelom Nadalom u 3. kolu turnira u Šangaju otprije tri tjedna. "Imam veliko samopouzdanje nakon pobjede nad Nadalom. Znam da sa svojim najboljim tenisom mogu pobijediti svakoga. Jako sam sretan s ovom pobjedom i imam priliku ući u Top 20 ili u sljedećih nekoliko tjedana ili na početku 2012. godine", dodao je 22-tenisač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u polufinale dvoranskog ATP turnira u Baselu u konkurenciji parova zajedno sa Srbinom Viktorom Troickim...

Dodig i Troicki u 2. kolu su savladali treće nositelje, Nijemca Christophera Kasa i Austrijanca Alexandera Peyu sa 4-6, 6-4, 10-5. Podsjećamo, ranije u 1. kolu bili su bolji od brazilsko-kolumbijske kombinacije Bellucci/Giraldo 6-3, 3-6, 10-5, a za plasman u finale borit će se protiv prvih nositelja Francuza Michaela Llodre i Srbina Nenada Zimonjića. Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković ekspresno je izborio plasman u četvrtfinale ATP turnira u Baselu. Za pobjedu nad poljskim kvalifikantom Lukaszom Kubotom (6:1, 6:2) trebao je tek 55 minuta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je to ugodan meč za mene. Očekivao sam da ću se malo mučiti s ritmom na početku turnira, ali danas nisam imao primjedbi na svoju igru", rekao je Đoković, koji je odservirao osam asova, a u svojih osam servis-gemova ispustio je tek deset poena. Podsjećamo, u 1. kolu Đoković je uz puno problema savladao Belgijca Xaviera Malissea 6:2, 4:6, 7:5, a pobjedom nad Kubotom popravio je svoj ovogodišnji omjer na 66-3. Sljedeći protivnik u četvrtfinalu bit će mu Cipranin Marcos Baghdatis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo