NIJE SE USPIO NI OZNOJITI: / Marin Čilić za samo 43 minute ušao u četvrtfinale Wimbledona, slijedi Federer!

Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić treću je godinu zaredom izborio četvrtfinale najprestižnijeg svjetskog turnira Wimbledona.

4.7.2016.
15:31
AFP, ADRIAN DENNIS
VOYO logo

Put do pobjede u osmini finala bio mu je olakšan budući da mu je pri rezultatu 6-1, 5-1 Japanac Kei Nishikori predao meč. Od samog početka bilo je vidljivo da šesti tenisač svijeta ima fizičkih problema koji su limitirali snagu njegovih servisa i utjecali na pokretljivost. Pri kraju drugog seta Nishikori je shvatio da nema nikakvog smisla nastaviti mučenje.

Sedamnaest asova

Neovisno o njegovim problemima, Čilić je odigrao odlično: u 43 minute je ispalio 17 asova te osvojio 28 izravnih poena. Nishikori nije osvojio nijedan poen nakon drugog servisa, a prosječna brzina njegova početnog udarca bila je ispod 100 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić će u četvrtfinalu igrati protiv sedmerostrukog pobjednika Wimbledona Rogera Federera koji je pobijedio Amerikanca Stevea Johnsona sa 6-2, 6-3, 7-5. Čilić je izgubio prvih pet dvoboja protiv Federera, ali ga je u njihovu posljednjem ogledu, u polufinalu US Opena 2014. godine, uspio pobijediti. Došao je tada i do jedinog Grand Slam naslova u karijeri, a u finalu je pobijedio upravo Nishikorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod tenisačica su prve četvrtfinalistice Njemica Angelique Kerber i Ruskinja Anastazija Pavljučenkova. Kerber je sa 6-3, 6-1 nadigrala Japanku Misaki Doi, dok je Pavljučenkova sa 6-3, 6-3 bila bolja od Amerikanke Coco Vandeweghe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo