NAKON DUGIH 13 GODINA: / Bol na Braču ponovno je domaćin jednog WTA turnira

Image
Foto: AFP, KAZUHIRO NOGI

Teniski menadžer Felix Lukas sinoć je na HTV-u objavio sjajnu vijest za hrvatski tenis. Naime, od 2016. godine Hrvatska će biti domaćin jednog WTA turnira.

1.12.2015.
9:23
AFP, KAZUHIRO NOGI
VOYO logo

Posljednji WTA meč na Bolu na Braču odigran je davne 2003. godine, prije gašenja turnira. Sad se tenis ponovno na velika vrata vraća na Bol na Braču.

"Sigurno ćemo sljedeće sezone gledati WTA turnir na Braču. WTA je uvela novi rang turnira da popuni termin igračicama u drugom tjednu Roland Garrosa. Kvalifikacije bi se igrale 27. svibnja, a 5. lipnja finale. To je idealan termin za naše igračice, jer se do sada nisu imale priliku prezentirati hrvatskoj javnosti", kazao je Felix Lukas i napomenuo kako će WTA turnira iz te serije biti osam u kalendaru, a samo dva u Europi. Tenisačice iz TOP 10 neće igrati, ali je cilj da sudjeluju igračice iz TOP 100.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konjuh oduševljena

Jedna od onih koji su posebno oduševljeni zbog ove vijesti je mlada hrvatska teniska nada Anja Konjuh.

"Nisam otvarila ciljeve s početka sezone, imala sam i manjih problema i ozljeda, ali zadovoljna sam. Polako se i ženski tenis vraća u Hrvatsku, i drago mi je da imamo priliku pokazati sebe", rekla je Konjuh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo