NADAL I THIEM ZA POLUFINALE US OPENA: / Austrijanac izbacio prošlogodišnjeg finalistu

Image
Foto: AFP

Nadalu je ovo osmo četvrtfinale na turniru na kojem je triput bio pobjednikom

2.9.2018.
22:16
AFP
VOYO logo

Prvi tenisač svijeta Rafael Nadal i Austrijanac Dominic Thiem čine prvi četvrtfinalni par na ovogodišnjem US Openu, posljednjem Grand Slam turniru u sezoni, gdje je u nedjelju Španjolac nadigrao Gruzijca Basilašvilija u osmini finala, a najbolji austrijski tenisač bio bolji od prošlogodišnjeg finaliste US Opena, Južnoafrikanca Kevina Andersona.

Nadal je za pobjedu nad Basilašvilijem sa 6-3, 6-3, 6-7 (6), 6-4 trebao tri sata i 19 minuta, dok je 24-godišnji Dominic Thiem za dva sata i 37 minuta svladao prošlogodišnjeg finalistu u Flushing Meadowsu Južnoafrikaca Kevina Andersona sa 7-5, 6-2, 7-6 (2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Thiem - Anderson 2-6

Thiemu je ovo prvo četvrtfinale na Grand Slam turnirima izvan pariškog Roland Garrosa, gdje je ove godine dogurao do finala, a prethodne dvije gubio u polufinalu. No, na ostala tri Grand Slam turnira do danas nije uspio proći dalje od osmine finala. Ujedno, ovo je bio osmi dvoboj Thiema i Andersona i tek druga pobjeda Austrijanca, koji je izgubio dva dosadašnja dvoboja s Južnoafrikancem na Grand Slam turnirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Pliškova u četvrtfinalu

Nadalu je ovo osmo četvrtfinale na turniru na kojem je triput bio pobjednikom i samo jednom je izgubio četvrtfinalni meč, 2006. godine od Mihaila Južnija. Nadal u međusobnim dvobojima s Thiemom vodi 7-3, a pobijedio ga je u sva tri meča na Grand Slam turnirima, no sva tri su odigrali u Roland Garrosu, posljednji ove godine u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvom četvrtfinalisticom US Opena postala je Čehinja Karolina Pliškova, koja je prije dvije godine upravo u New Yorku stigla do svog jedinog finala na Grand Slam turnirima. Pliškova je u osmini finala sa 6-4, 6-4 nadigrala Australku Ashleigh Barty. Osma tenisačica svijeta u četvrtfinalu pobjednicu dvoboja između Serene Williams i Estonke Kaije Kanepi.

US Open, tenisači - 4. kolo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rafael Nadal (Špa/1) - Nikoloz Basilašvili (Gru) 6-3, 6-3, 6-7 (6), 6-4

Dominic Thiem (Aut/9) - Kevin Anderson (JAR/5) 7-5, 6-2, 7-6 (2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

US Open, tenisačice - 4. kolo

Karolina Pliškova (Češ/8) - Ashleigh Barty (Aus/18) 6-4, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo