Probat će do Wimbledona / Murray u suzama šokirao teniski svijet: 'Australian Open možda je moj posljednji turnir'

Image

31-godišnjeg Škota možda ćemo u Melbourneu gledati posljednji put

11.1.2019.
8:10
VOYO logo

Donedavno prvi tenisač svijeta Andy Murray možda će u Melbourneu igrati posljednji turnir karijere!

31-godišnji Škot na konferenciji za medije uoči Australian Opena šokirao je sve prisutne priznanjem da će mu prvi Grand Slam sezone moguće biti ujedno i posljednji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne osjećam se dobro. Dugo se borim i u posljednjih 20 mjeseci konstantno osjećam jaku bol. Mislim da sam već pokušao sve što je bilo moguće da se oporavim, da dovedem kuk u dobro stanje, ali ništa nije pomoglo", rekao je Škot koji je nakratko suznih očiju napustio svoju poziciju pa se vratio.

Murray će pokušati učiniti sve da mu posljednji turnir bude Wimbledon, ali pribojava se da dotad neće izdržati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Wimbledon je mjesto na kojem želim završiti karijeru, ali nisam siguran da ću u toj namjeri uspjeti. Ne mogu zauvijek ovako nastaviti kada ne znam postoji li trenutak kada će bol proći. To sam rekao i svom timu. Jednostavno nisam siguran da ću uz ovakve bolove moći igrati još četiri ili pet mjeseci."

Nakon sezone života u 2016. godini Murray je praktički mjesečario proteklu i pol. Nitko ga, zapravo, takvog ne želi gledati na terenu, a on ponajviše sam sebe jer prosječan Murray, s tenisom kakav njeguje, ne može konkurirati za velike stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu igrati, no uz određene granice. Ali uz ta ograničenja i bolove ne mogu ni najmanje uživati u treninzima i mečevima."

Upitali su ga misli li možda preusmjeriti karijeru prema igri parova, ali odbacio je takvu mogućnost. Stoga ćemo možda za nekoliko dana protiv Bautiste Aguta velikog Škota, koji ima tri Grand Slam naslova te dva olimpijska zlata, gledati možda i posljednji put. Stvarno šteta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo