bizarna situacija / Muguruza svladala Kontu za 3. kolo Australian Opena: Meč ušao u povijest zbog - ptičjeg izmeta

Image
Foto: AP Images

Nadmetanje Španjolke i Britanke trajalo je 164 minute i završilo je u 3:13 sati

17.1.2019.
19:28
AP Images
VOYO logo

Španjolska tenisačica Garbine Muguruza prošla je u 3. kolo Australian Opena nakon što je u Melbourneu svladala britansku suparnicu Johannu Kontu s 2:1 u setovima (6:4, 6:7 (3), 7:5). 

Ovim mečem Muguruza i Konta su se upisale u povijest. Naime, njihov meč počeo je u 0:30 sati po lokalnom vremenu, što je bio najkasniji početak jednog meča na Australian Openu u povijesti tog natjecanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadmetanje Španjolke i Britanke trajalo je 164 minute i završilo je u 3:13 sati. Meč je, sasvim razumljivo, u tom trenutku pratilo tek nešto više od 100 gledatelja. 

Španjolka, inače 18. igračica svijeta je kroz meč upisala devet as servisa i iskoristila dvije od pet break lopti, što je bilo dovoljno za pobjedu protiv 38. igračice svijeta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem kolu Muguruzu čeka 29-godišnja Švicarka Timea Bacsinszky, koja je u susretu 2. kola svladala Ruskinju Nataliju Vikhlyantsevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povijest ispisale - ptice

Zanimljiv je i razlog zbog kojeg je meč između Muguruze i Konte počeo najkasnije u povijesti natjecanja. 

Djevojke su naime trebale početi mnogo ranije, no na terenu Margaret Court Arena odužio se meč između Aleksandera Zvereva i Jeremyja Chardyja. Organizatori su imali spremnu zamjensku varijantu, djevojke su trebale preseliti na teren broj 3, no i to je palo u vodu i to zbog - ptičjeg izmeta koji je u velikim količinama bio na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je već bilo kasno, na mjestu događaja više nije bilo osoblja koje bi se moglo pobrinuti za nastalu 'štetu'. Djevojke su stoga sačekale kraj meča na terenu koji je otpočetka i bio namijenjen njima i tako neplanirano ušle u povijest.  

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo