SUBOTA ZA PAMĆENJE / Mladi hrvatski tenisač u Njemačkoj ostvario rezultat karijere: Od ponedjeljka samo tri sunarodnjaka bit će ispred njega

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Na novoj ATP ljestvici Ajduković će napredovati za više od 100 pozicija i prvi put u karijeri biti rangiran bolje od 220. mjesta

5.8.2023.
18:46
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski 22-godišnji tenisač Duje Ajduković (ATP - 301.) ostvario je u subotu najznačajniji rezultat u karijeri postavši pobjednikom ATP Challengera u njemačkom Luedenscheidu, gdje u finalu svladao 30-godišnjeg Bolivijca Huga Delliena (ATP - 165.) sa 7-5, 6-4.

Image
SVAKA ČAST /

Nije Hajduk, ali je zato Ajduk: Mladi tenisač ostvario rezultat karijere, malo mu fali do naslova

Image
SVAKA ČAST /

Nije Hajduk, ali je zato Ajduk: Mladi tenisač ostvario rezultat karijere, malo mu fali do naslova

Ajdukoviću je to bilo prvo finale na ovoj razini, dok je Dellien već 15. put bio u meču za naslov na Challengerima i tražio put prema desetom trofeju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obojica tenisača su u subotu imala dvostruki program, jer su u jutarnjem terminu odigrali i pojedinačne mečeve. Ajduković je u finale prošao tako što mu je Talijan Raul Brancaccio predao meč u trenutku kad je Splićanin vodio 6-3, 2-1, dok je Dellien u tri seta (6-7, 6-4, 6-3) bio bolji od Francuza Benoita Pairea.

Finalni dvoboj je hrvatski tenisač odigrao na visokoj razini, iako je u prvom setu dvaput gubio gemove kad je bio na početnom udarcu. No, to je nadoknadio s tri 'breaka'. U drugom setu mu je jedan oduzeti servis bio dovoljan. Finale je prekinula snažna kiša pri vodstvu Ajdukovića 7-5, 4-3 uz prednost 'breaka'. Gotovo dvosatna stanka nije omela Splićanina na putu prema najvećem rezultatu u karijeri. Imao je jednu meč-loptu kod 5-3 na servis Delliena, ali je Bolivijac dobrim napadom produžio dvoboj. Kod 5-4 je Ajduković propustio još dvije meč-lopte (40-15) s dva promašena forhenda, da bi četvrtu priliku pretvorio u pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona mu je donijela 100 bodova i novčanu nagradu od 16.020 eura. Na novoj ATP ljestvici Ajduković će napredovati za više od 100 pozicija i prvi put u karijeri biti rangiran bolje od 220. mjesta.

U ponedjeljak će od hrvatskih tenisača bolje od njega biti rangirani samo Borna Ćorić (15.), Marin Čilić (99.) i Borna Gojo (117.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo