Martić uspješno započela nastup u Kuala Lumpuru

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić uspješno je započela nastup na WTA turniru koji se, uz nagradni fond od 220.000 dolara, igra na tvrdoj podlozi u Kuala Lumpuru.

27.2.2012.
13:04
VOYO logo

Nakon dva i pol sata igre pobijedila je 138. igračicu svijeta, Japanku Eriku Semu, sa 4:6,6:4,7:5 u njihovom prvom međusobnom meču. Dvoboj je u trećem setu dvaput prekidala kiša što je u prvom slučaju išlo na štetu naše tenisačice.

Vodila je, naime, Martić s 5:4 prilikom prvog prekida, ali je poslije povratka na teren izgubila svoj servis. Napravila je, međutim, odmah novi obrat nakon čega je kiša ponovno poslala tenisačice u svlačionicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi je povratak bio sretniji za Martić koja je uspjela zaključiti meč u svoju korist. Peta nositeljica će u 2. kolu igrati protiv bolje iz dvoboja u kojem će se sučeliti Japanka Kurumi Nara i Tajlanđanka Noppawan Lertcheewakarn. Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić poražen je u 1. kolu parova turnira u Ujedninjenim Arapskim Emiratima (Dubai). Naš je tenisač u paru s Amerikancem Jamesom Cerretanijem sa 7:5 i 6:4 poražen od Michaela Kohlmanna i Sergeja Stahovskog.

Imala je "naša" kombinacija prednost od 5:3 i servis za osvajanje prvog seta, ali je nije iskoristila te su Nijemac i Ukrajinac s četiri uzastopna gema došli do vodstva od 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu Kohlmann i Stahovski su ključan break napravili u najgorem mogućem trenutku za Ljubičića i Cerretanija, pri njihovom servisu za ostanak u meču, odnosno u 10. gemu.

Našem je tenisaču sada preostao nastup u singlu gdje ga u 1. kolu vrlo jakog ATP turnira iz serije 500 očekuje Talijan Flavio Cipolla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo