MARIN ČILIĆ U POLUFINALU TURNIRA: / Dame i gospodo, pripremite se za spektakl

Image
Foto: AFP

Čiliću je to bio drugi izlazak na teren unutar nekoliko sati

18.8.2018.
9:13
AFP
VOYO logo

Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira Masters 1000 serije u Cincinnatiju pobijedivši Španjolca Pabla Carreno-Bustu sa 7-6 (7), 6-4 u četvrtfinalnom dvoboju koji je trajao jedan sat i 43 minute.

MARIN ČILIĆ U DVODIJELNOM MEČU PROŠAO U ČETVRTFINALE CINCINATTIJA: U tri seta izbacio je mladu rusku uzdanicu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ulazak u svoje drugo finale ovog jakog turnira igrat će protiv Srbina Novaka Đokovića. Bivši najbolji tenisač svijeta je mjesto u polufinalu, pak, izborio pobjedom protiv Kanađanina Miloša Raonića 7-5, 4-6, 6-3...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čiliću je to bio drugi izlazak na teren unutar nekoliko sati, jer je prvo morao izbaciti 22-godišnjeg Rusa Karena Hačanova u meču kojeg je u noći sa četvrtka na petak prekinula kiša početkom trećeg seta. Marinu dvostruki program nije zasmetao...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je svladao Hačanova sa 7-6 (5), 3-6, 6-4 i tako došao do svoje osme uzastopne pobjede na turniru na kojem je u posljednjem dolasku osvojio naslov, najbolji hrvatski tenisač je četvrtim trijumfom u isto toliko mečeva sa Carreno-Bustom nastavio pobjednički niz u Cincinnatiju i probio se do petog polufinala na turnirima Masters 1000 serije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pobjedu nad 13. nositeljem ključnim se pokazao prvi set koji je bio prepun preokreta. Čilić ga je otvorio vodstvom 3-0, a imao je priliku i za dvostruki 'break', samo da bi dopustio Španjolcu povratak i potpuni preokret. Carreno-Busta je došao do 3-3, a 'breakom' za 5-4 i do servisa za set. Međutim, do set-lopte nije stigao. Odluka je pala u 'tie-breaku' koji je bio preslika događaja do tada. Čilić je vodio 6-3, ali je Carreno-Busta nizom od četiri poena došao do set-lopte. No, uslijedio je novi preokret, tri uzastopna poena našeg tenisača koji je na taj način osvojio prvu dionicu meča.

U drugom setu Čilić je napravio 'break' za vodstvo 4-3, a kad je došao u priliku servirati za prolaz u polufinale iskoristio je drugu meč-loptu. Španjolca je u drugom setu ostavio bez prilike za 'break'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaskom u finale Čilić bi skočio na peto mjesto pojedinačne ATP ljestvice, a osvajanjem drugog naslova u Cincinnatiju preskočio bi i Alexandera Zvereva te zasjeo na četvrtu poziciju.

"Za mene je ovaj meč bio samo priprema za ono što me sad čeka. Još nisam igrao niti jedan meč na centralnom terenu. Osjetio sam i čuo sam kako je igrati na centralnom terenu potpuno drugačije, mnogo je brže", kazao je nakon dvoboja Marin Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


ATP Cincinnati - 3. kolo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novak Đoković (Srb/10) - Grigor Dimitrov (Bug/5) 2-6, 6-3, 6-4

MARIN ČILIĆ (HRV/7) - Karen Hačanov (Rus) 7-6 (5), 3-6, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Goffin (Bel/11) - Kevin Anderson (JAR/6) 6-2, 6-4

Juan Martin del Potro (Arg/4) - Nick Kyrgios (Aus/15) 7-6 (4), 6-7 (6), 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stan Wawrinka (Švi) - Marton Fucsovics (Mađ) 6-4, 6-3

Roger Federer (Švi/2) - Leonardo Mayer (Arg) 6-1, 7-6 (6)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrtfinale

MARIN ČILIĆ (HRV/7) - Pablo Carreno-Busta (Špa/13) 7-6 (7), 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo