LUDI SPORTSKI VIKEND: / Lov na finale Davis Cupa, veliki okršaji na Rujevici i San Siru i još puno toga

Image
Foto: AFP, MARCO BERTORELLO

Pred nama je još jedan uzbudljivi sportski vikend pun velikih događaja.

17.9.2016.
8:00
AFP, MARCO BERTORELLO
VOYO logo

SUBOTA

Tenis, Davis Cup: Hrvatska – Francuska (15 sati)

Hrvatski tenisači u zadarskoj dvorani Krešimir Ćosić love plasman u finale prestižnog Davis Cupa, natjecanja koje je naša reprezentacija jedini put osvojila 2005. godine. Poslije uvodnih pojedinačnih mečeva u petak, dvoboj se nastavlja subotnjim okršajem parova, a za očekivati je da će Hrvatsku predstavljati međugorski dvojac Marin Čilić - Ivan Dodig. U nedjelju su na rasporedu preostali pojedinačni mečevi, a dobra je vijest da Francuzi ne mogu računati na svoja dva najbolja tenisača - Gaëla Monfilsa i Jo-Wilfrieda Tsongu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Marin Čilić

Nogomet: Leganes – Barcelona (13 sati)

Nogometaši Barcelone u prošlom su kolu španjolske Primere doživjeli senzacionalan domaći poraz od novog prvoligaša Alavesa (1-2). Pravo na novi kiks nemaju, a subota im donosi još jedan dvoboj protiv novaka u ligi - ovaj put gostuju kod Leganesa. Budu li na razini kao u ovotjednoj utakmici Lige prvaka protiv Celtica koji su deklasirali sa 7-0, Katalonci bi trebali doći do pobjede. Treba, ipak, naglasiti da Leganes nije bezopasan: u dosadašnja je tri kola uspio kao gost pobijediti Celtu i izboriti domaći remi protiv Atletica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Hajduk – Slaven Belupo (19 sati)

Nakon ispadanja iz Europe i teških domaćih poraza od Dinama i Rijeke, nogometaši Hajduka se pokušavaju vratiti na uspješnu stazu. U posljednja dva kola hrvatskog prvenstva su pobijedili Lokomotivu i odigrali neodlučeno protiv Intera, a u subotu im na Poljud dolazi Slaven Belupo. Koprivnička momčad je u krizi, poražena je u tri posljednje ligaške utakmice (Osijek, Rijeka, Lokomotiva) i u Splitu bi se sigurno zadovoljila i bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NEDJELJA

Nogomet: Espanyol – Real Madrid (20.45 sati)

Europski prvak Real Madrid ove sezone zna isključivo za pobjede. Osvojio je Europski superkup, u španjolskom prvenstvu triput slavio, a u srijedu je, istina uz puno mučenja, došao i do pobjede na startu Lige prvaka protiv Sportinga. Nastavak pobjedničkog niza Luka Modrić i društvo će tražiti ove nedjelje na gostovanju kod Espanyola. Momčad iz Barcelone u tri je kola osvojila samo dva boda i teško će se oduprijeti Madriđanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, JANEK SKARZYNSKI
Image
Foto: AFP, JANEK SKARZYNSKI

Mateo Kovačić i Luka Modrić

Nogomet: Rijeka – Dinamo (19 sati)

U nedjelju nas na Rujevici očekuje trenutno najveći derbi hrvatskog prvenstva: u goste Rijeci dolazi prvak Dinamo. Modri nisu u dobroj fazi: prošli su vikend neočekivano kod kuće poraženi od Osijeka, a potom su na startu Lige prvaka doživjeli neugodan poraz od Lyona (0-3). Ne bi im trebalo biti lako ni protiv Rijeke koja ima bod više na ljestvici i još uvijek ne zna za poraz u prvenstvu. Prošle sezone Dinamo nije pobijedio ni u jednom od dva gostovanja na Rujevici (1-2, 0-0), a Riječani se zasigurno nadaju nastavku pozitivnog niza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Formula 1: VN Singapura (14 sati)

Velika nagrada Singapura, 15. utrka iz kalendara Svjetskog prvenstva Formule 1, na rasporedu je ove nedjelje. Uvijek atraktivna noćna utrka ove bi godine mogla biti još zanimljivija zbog činjenice da dvojicu vodećih vozača u ukupnom redoslijedu, Lewisa Hamiltona i Nicu Rosberga, dijele samo dva boda (250-248). Dvojac Mercedesa slavio je u 13 od 14 ovosezonskih utrka i za očekivati je da će i u Singapuru biti u glavnim ulogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Lewis Hamilton

Nogomet: Inter – Juventus (18 sati)

Nedjelja nam donosi prvi ovosezonski Derby d'Italia, okršaj između nogometaša Intera i Juventusa. Stara dama je dominantna posljednjih godina u Italiji, a na takav je način startala i u novo prvenstvo - s tri pobjede u isto toliko kola. S druge strane, Inter se ponovno muči, na kontu ima samo četiri boda, a porazom je otvorio nastup i u Europskoj ligi. Juventus je, iako u statusu gosta, favorit u predstojećem derbiju, a za nas će utakmica biti zanimljiva i zbog hrvatskih nogometaša: Pjace i Mandžukića kod Torineza, odnosno Brozovića i Perišića (nastup upitan zbog ozljede) kod Nerazzurra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo