Lučić lakoćom u 2. kolo, Li Na opet gazi!

Hrvatska tenisačica i povratnica u nacionalnu Fed Cup reprezentaciju Mirjana Lučić bez većih se poteškoća plasirala u 2. kolo kvalifikacija Australian Opena, prvog Grand Slam turnira godine...

12.1.2012.
10:47
VOYO logo

Trinaesta je nositeljica kvalifikacija za samo 61 minutu pobijedila 19-godišnju Amerikanku Chichi Scholl, 176. igračicu svijeta, sa 6:2, 6:2. Lučić je iskoristila četiri od 11 prilika za break što joj je bilo i više nego dovoljno za uvjerljivu pobjedu.

Amerikanka je u cijelom meču imala samo jednu šansu za oduzimanje servisa deset godina starijoj suparnici, ali nije ju uspjela realizirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo drugi međusobni meč ovih tenisačica i druga laka pobjeda za Lučić koja 2009. u Ospreyju nije prepustila Amerikanki ni gem.

U 2. kolu kvalifikacija u Melbourneu Lučić će igrati protiv bolje iz dvoboja Australke Arine Rodionove i Francuskinje Victorije Larriere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz Dodiga u paru, Li spriječila Kvitovu u hvatanju 'jedinice' Za manje od sat vremena Ivan Dodig i Sergij Stahovskij porazom su okončali četvrtfinalni meč parova na ATP turniru u Sydneyju. Bolji od hrvatskog i ukrajinskog tenisača bili su Colin Fleming i Ross Hutchins. Britanci su za samo 56 minuta slavili sa 6:1, 6:2 i osigurali si polufinalni dvoboj protiv prvih nositelja, američkih blizanaca Boba i Mikea Bryana. Fleming i Hutchins su u svakom setu po dvaput oduzeli servis hrvatsko-ukrajinskoj kombinaciji koja nije iskoristila svojih pet prilika za break.

U Sydneyju se paralelno s muškim igra i WTA turnir tenisačica. U prvom je polufinalu aktualna pobjednica Roland Garrosa Na Li svladala aktualnu pobjednicu Wimbledona Petru Kvitovu s 1:6, 7:5, 6:2. Kineskinja je na taj način zaustavila pokušaj Čehinje da se prije Australian Opena dokopa prvog mjesta na svjetskoj ljestvici. Za smjenjivanje Dankinje Caroline Wozniacki Kvitova je morala osvojiti turnir u Sydneyju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo