Ljubičić izletio odmah u prvom kolu

Talijanski tenisač Flavio Cipolla bio je sa 6:2, 7:5 bolji od Ivana Ljubičića u 1. kolu ATP turnira u Dubaiju. Bio je to njihov drugi međusobni meč u karijeri i prva pobjeda 86.

28.2.2012.
16:25
VOYO logo

Meč je trajao jedan sat i 33 minute, a Cipolla je zasluženo pobijedio jer je uglavnom u svakoj statističkoj domeni bio bolji. Mala se nada Ljubičiću otvorila pred kraj meča. Naime, kod 5:4, kada je Cipolla servirao za meč, hrvatski je tenisač došao do jedinog breaka u drugom setu.

No, odmah u sljedećem gemu Ljubičić je po četvrti put u meču ispustio vlastiti početni udarac i nakon toga više povratka za njega nije bilo. Istina, mogao je Ljubo napraviti break i kod 6:5. Nakon što je spasio tri meč-lopte imao je Ljubičić jednu break priliku za odlazak u tie-break. Nije iskoristio tu šansu, a četvrtu meč-loptu je omaleni Talijan iskoristio za prolaz dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom je setu Cipolla izrazitije dominirao, te je ukupno iskoristio četiri od šest break prilika u meču. Ljubičić je imao četiri šanse i pritom iskoristio samo jednu. Osvojio je Cipolla petnaest poena više, a Ljubičiću je najveći problem predstavljala igra nakon drugog servisa. Tada je osvojio samo 39 posto poena (14 od 36).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo