KONTROVERZNI LATVIJAC / Tukao se s Đokovićem i bio u zatvoru zbog prostitutke, a sada je završio karijeru

Image
Foto: Profimedia

Završio je u zatvoru zbog prostitutke, turnir u Roterdamu hvalio zbog marihuane koja je u tom gradu legalna, a navodno se i tukao s Novakom Đokovićem

12.2.2024.
13:47
Profimedia
VOYO logo

Kontroverzni Latvijac Ernest Gulbis i službeno je završio svoju tenisku karijeru. Posljednji meč odigrao je prije više od godinu dana, a sada je i službeno objavio da odlazi u mirovinu.

Image
'KATASTROFA' /

Pilić Srbima: 'Niste samo vi uprskali, isto se dogodilo i Hrvatskoj, čak i gore'

Image
'KATASTROFA' /

Pilić Srbima: 'Niste samo vi uprskali, isto se dogodilo i Hrvatskoj, čak i gore'

Najbolji plasman na ATP ljestvici bilo mu je 10 mjesto, a jednom je prilikom igrao i polufinale Roland Garrosa, ali Gulbis neće ostati upamćen po svojim teniskim umijećima na terenu, već po svojim nepodopštinama izvan njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gulbis je tako završio u zatvoru zbog prostitutke, a turnir u Roterdamu hvalio je zbog marihuane koja je u tom gradu legalna, a navodno se i tukao s Novakom Đokovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je krenulo naopako kada je stigao Litvanac Ernests Gulbis. Bili su potpuno različiti karakteri, on i Đoković. Nisi ih mogao maknuti sa terena ni posle šest, sedam sati treninga, ali po svemu ostalom su bili potpuno drugačiji. Često su bili u sukobu. Lomili su rekete, svađali se i stalno su se tukli. Obojica su bili jako ambiciozni i ponosni, pa su se svađe često rješavale fizičkim obračunom", rekao je jednom prilikom Cosmin Georgescu koji je imao priliku trenirati na akademiji Nikole Pilića sa Đokovićem i Gulbisom.

Gulbis je u Brisbaneu 2009. upisao i pobjedu protiv Đokovića, a o njemu tada nije imao lijepe riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Federer i Nadal su dosadni'

"Postoji nekoliko igrača koje ne volim. Ne volim Novaka iako se znamo od kada smo imali 12 godina. Tada je bio običan dječak. Promijenio se posle prvog velikog trijumfa. To vidim u njegovim očima. Sada nas gleda drugačije. Ne volim takve ljude. Volim osobe sa jakim osobnostima. One koje se ne mijenjanju zbog uspjeha ili zarađenog novca. Zbog ovoga se ja trudim biti pažljiv i da se ne promijenim.

Osim Đokovića, ni ostali tenisači mu nisu bili među omiljenima, te je za Nadala i Federera govorio da su dosadni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su dosadni. Ja ih poštujem i svaka im čast. Ali nedostaje tu malo više vatre, kao što sportaši imaju u boksu, hokeju ili košarci, treba malo više rivalstva. Nakon meča oni govore poraženom "bio si dobar, ali ja sam bio malo bolji". To je sr*nje. Ja bih im rekao 'pobijedio sam, razbio sam te, bio si gori od mene'. Takav stav mi nedostaje u tenisu", rekao je jednom prilikom Gulbis.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo