KOLIKO SE UDEBLJAO / Sportska legenda bivse Jugoslavije izgleda neprepoznatljivo!

Legendarni srpski tenisac Boba Zivojinovic osvrnuo se na Davis Cup dvoboj izmedu Srbije i Hrvatske (5:0), koji je odigran proteklog vikenda u Kraljevu.

10.3.2015.
17:04
VOYO logo

Iskusniji poznavatelji tenisa u Hrvatskoj vjerojatno se sjecaju srpskog tenisaca Bobe Zivojinovica. Covjek je godinama glasio kao najbolji srpski tenisac u povijesti, sve do pojave velikog Novaka Dokovica. Inace, Boba Zivojinovic je i muz Lepe Brene, pjevacice koja je svoje zlatne trenutke kod hrvatske publike imala sve do neposredno prije rata. Isto kao i Boba u tenisu.

Godine su prosle, a on se malo i promijenio, malo se zaokruzio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A sto mogu kad ne mogu odoljeti dobroj hrani, ha, ha... Pozovu me prijatelji na rucak, hajdemo na kajmak kazu, i tko ce ih odbiti", u sali ce reci Boba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, Boba je ostao u tenisu te je danas pocasni predsjednik Teniskog saveza Srbije. Prisustvovao je Davis Cup mecu u Kraljevu izmedu Srbije i Hrvatske, te se osvrnuo na videno u Kraljevu i na svoju karijeru.

"Sto se Corica tice, to sam rekao i njegovu ocu, on ce, ako se nastavi ovako razvijati, u sljedece dvije do tri godine uci medu 10 najboljih tenisaca svijeta. Njegov nacin igre apsolutno mi se svida i u prva dva seta s Troickim doista je dominirao. Nedostaje mu iskustva i kondicije jer njegova igra trosi mnogo energije. Morat ce jos vise poraditi na tjelesnoj pripremljenosti", kazao je Zivojinovic za Vecernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jugoslavija je 1991. godine u Davis Cupu pobijedila tada jaku Cesku s 4:1. Tadasnja reprezentacija je igrala u sastavu Zivojinovic - Ivanisevic - Prpic. Iste godine, rat na podrucju nase domovine se rasplamsao i to je bio kraj reprezentacije u takvom sastavu. Jugoslavija je te godine dosla do polufinala i glatko izgubila od Francuske s 5:0.

"Da nije izbio rat, mi bismo te godine sigurno osvojili Davisov kup. Mi smo Cehoslovacku, jednoga od favorita, u Pragu pobijedili s 4:1. A mogli smo i sa 5:0 jer sam ja isto trebao dobiti Novaceka. Ali Ivanisevic je bio sjajan, dobio je oba pojedinacna dvoboja i sa mnom parove. Da smo Goran, Prpa i ja ostali zajedno, uvjeren sam da bismo pobijedili Francuze u polufinalu (Jugoslavija je u izmijenjenom sastavu izgubila sa 0:5), a to bi ionako bio finale prije finala. Ovako su Francuzi osvojili naslov pobijedivsi u finalu SAD-a", objasnjava Zivojinovic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo