KRALJ ZEMLJE IMA SAMO JEDNU ŽELJU: / 'To je možda i moj posljednji teniski cilj'

Image
Foto: AFP, KENA BETANCUR

Gotovo pa je beskrajan popis sportskih uspjeha jednog od najboljih tenisača svih vremena, španjolskog majstora Rafaela Nadala. No, jedna je želja još uvijek neispunjena.

23.9.2017.
10:55
AFP, KENA BETANCUR
VOYO logo

Deset osvojenih Roland Garrosa i ukupno 16 Grand Slam naslova, 30 osvojenih naslova na turnirima Masters 1000 kategorije i 74 naslova ukupno, četiri naslova u Davis Cupu, zlata u singlu i konkurenciji parova na Olimpijskim igrama dio su nasljedstva koje Nadal ostavlja tenisu i generacijama koje dolaze, no jedan naslov još uvijek nema.

"Nikada nisam pobijedio na 'World Tour Finals' i to je možda i moj posljednji teniski cilj. Bilo bi lijepo kada bi osvojio i taj turnir, no znam da isto žele i ostali koji na njega stižu" kazao je trenutačno vodeći tenisač svjetske ljestvice, a prenosi Metro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale završnog turnira u godini Nadal je zasad igrao dvaput pri čemu ga je rekordno uspješni Roger Federer (ima šest takvih naslova) svladao prije sedam godina, a Novak Đoković 2013.

ATP World Tour Finals, turnir osmorice najboljih svjetskih tenisača, na rasporedu je od 12. do 19. studenog u Londonu, a na njemu će nastupiti osam najboljih tenisača svijeta. Ne i Đoković, Andy Murray i vjerojatno Stan Wawrinka koji su već zaključili sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo