Karlović slavio protiv pobjednika iz Zagreba

Hrvatski tenisač Ivo Karlović pobijedio je u 1. kolu ATP turnira u Dohi Ukrajinca Sergija Stahovskija sa 6:7(1), 6:2, 7:6(3) nakon dva sata i deset minuta igre.

3.1.2012.
18:14
VOYO logo

Stahovskij je u prvom setu bio nedodirljiv na servisu. Nije pružio nijednu priliku za break našem tenisaču koji je osvojio svega četiri poena na servisu 62. igrača svjetske ljestvice. Ukrajinac je, pak, kod 5:5 imao tri prilike za obrat, nije ih uspio realizirati, no zato je u tie-breaku bio vrlo dominantan, izgubio je samo jedan poen.

U drugom je setu, međutim, servis nekadašnjeg pobjednika ATP turnira u Zagrebu stao, što je Karlović znao iskoristiti. S dva breaka, u trećem i sedmom gemu, lakoćom je pospremio drugi set u džep.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem je setu prvi do šanse za oduzimanje servisa došao Stahovskij, u šestom gemu, potom je dva puta priliku za break imao i Zagrepčanin, ali set i meč na kraju su ipak odlučeni u novom tie-breaku. Nakon što je Stahovskij poveo s 3:2, Karlović je nanizao pet poena i došao do druge pobjede u četvrtom meču protiv 26-godišnjeg Ukrajinca.

U 2. kolu turnira koji se igra na tvrdoj podlozi, uz nagradni fond od 1.024 milijuna dolara, Karloviću će s druge strane mreže biti Rus Mihail Južnij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo