KARLOVIĆ POBIJEDIO NAKON GOTOVO PET SATI BORBE I OBORIO REKORD: / Fett propustila dvije meč lopte protiv druge igračice svijeta

Image
Foto: AFP

Mlada Fett na konopcima je imala drugu igračicu svijeta, ali nije ostala hladne glave do kraja

17.1.2018.
9:10
AFP
VOYO logo

Ivo Karlović, Marin Čilić i Petra Martić ušli su u treće kolo Australian Opena! A posebnu je priču ponovno napisao Div sa Šalate.

U pravoj drami koja je trajala četiri sata i 37 minuta bio je bolji od Japanca Yuichija Sugite sa 7:6 (3), 6:7(3), 7:5, 4:6, 12:10. U prva dva seta o pobjedniku je odlučivala trinaesta igra jer prilika za break nije bilo mnogo, a i oba su tenisača odlično reagirala na njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drama u petom setu

Tek u trećem setu i to u 11. gemu vidjeli smo prvi break. Sugita je loše odservirao, a Ivo mu je oduzeo servis bez izgubljenog poena te je mirno odservirao za vodstvo 2-1. Probudilo je to i Sugitu koji je u idućem setu došao do svog jedinog breaka u meču te je set uzeo sa 6-4. A zatim je uslijedila prava drama u petom setu.

Japanac je na početku seta imao četiri break lopte, a jednu od njih je Karlović spasio asem nakon drugog servisa. Prije toga je vodio žestoku raspravu sa sucem oko Sugitinog traženja provjere prvog servisa što ga je očito razbjesnilo pa je hrabro opalio drugi i pogodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini break vidjeli smo tek u 21. gemu posljednjeg seta. Prvu break loptu je Sugita spasio, ali na drugu je Karlović odlično napao udarcima forehandom te je uspio oduzeti servis Japancu, a potom i mirno privesti meč kraju nakon 76 minuta borbe u posljednjem setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je Karlović odservirao 53 asa te je imao deset dvostrukih pogrešaka, a protivnik u sljedećem kolu biti će mu Talijan Andreas Seppi koji je sa 6-1 6-3 6-4 svladao Sugitinog sunarodnjaka, Yoshihita Nishioku. Karlović će tako biti i najstariji igrač u trećem kolu nakon 1978. godine kada je Kenu Rosewallu isto pošlo za rukom, ali tada su u glavnom ždrijebu bila 64 tenisača.

Fett propustila ogromnu priliku

Siguran je u drugom kolu bio i Marin Čilić. On je sa 6-1 7-5 6-2 bio bolji od Portugalca Joaoa Souse. U sljedećem kolu igrat će protiv Amerikanca Harrisona koji je sa 6-4 7-6(5) 6-4 pobijedio Urugvajca Cuevasa. Dosada su se susreli šest puta i Čilić ima pet pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliku priliku za ulazak u treće kolo imala je i mlada Vrbovčanka Jana Fett koja je sa 3-6 6-2 7-5 izgubila od druge igračice svijeta Caroline Wozniacki. Imala je Fett 5-1 u trećem setu i dvije meč lopte, ali Dankinja se uspjela nekako spasiti i potpuno vratiti u meč što je očito utjecalo na mladu hrvatsku tenisačicu koja je izgubila svoj servis u 11. gemu trećeg seta nakon čega je Wozniacki mirno odservirala za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga naša predstavnica, Petra Martić, pobijedila je Rumunjku Begu sa 6-4 7-6(3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo