ATP FINALS / Kakva drama u Torinu: Talijan 'odigrao' za Đokovića i pobjedom ga poslao u polufinale

Image
Foto: Profimedia

Da bi saznali imena polufinalnih suparnika, Sinner i Đoković će morati pričekati rasplet mečeva zadnjeg kola u Crvenoj skupini

17.11.2023.
0:01
Profimedia
VOYO logo

Najbolji talijanski tenisač Jannik Sinner svladao je Danca Holgera Runea sa 6-2, 5-7, 6-4 u posljednjem pojedinačnom dvoboju u Zelenoj skupini ATP Finala u Torinu i time razveselio svoje navijače, ali i one Novaka Đokovića koji je takvim raspletom zaradio mjesto u polufinalu.

Image
RANIJE OD OČEKIVANOG /

Kraj za Dodiga i Krajiceka na ATP Finalsu: Propustili iskoristiti meč loptu, pa ispali sa završnog turnira

Image
RANIJE OD OČEKIVANOG /

Kraj za Dodiga i Krajiceka na ATP Finalsu: Propustili iskoristiti meč loptu, pa ispali sa završnog turnira

Sinner je lakoćom osvojio prvi set, ali je pokleknuo u završnici drugog seta, kad je trebao izboriti 'tie-break'. Rune je došao do svog jedinog 'breaka' u meču i produžio nadu za plasman u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odlučujućem setu je 22-godišnji Talijan propustio dvije prilike za 'break' u trećem gemu, još jednu u petom, da bi Rune u osmom gemu došao do prilike za oduzimanje servisa i vodstvo 5-3. Kad u tome nije uspio, Sinner je slomio suparnikov servis u devetom gemu te u sljedećem prvu meč-loptu pretvorio u pobjedu za maksimalnih 3-0 u skupini i osvajanje prvog mjesta.

Sinner će biti prvi talijanski tenisač koji će imati priliku boriti se plasman u finale završnog ATP turnira. Na takvom raspletu zahvalan je bio i prvi tenisač svijeta Novak Đoković koji je Sinnerovom pobjedom osvojio drugo mjesto u skupini s učinkom 2-1 i plasirao se u polufinale ATP Finala po 12. put u karijeri, izbjegavši da po peti put napusti mjesto odigravanja završnog turnira nakon grupne faze natjecanja, što mu se posljednji put dogodilo 2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi saznali imena polufinalnih suparnika, Sinner i Đoković će morati pričekati rasplet mečeva zadnjeg kola u Crvenoj skupini, u kojoj se zna da je jedan polufinalist Danjil Medvjedev, ali još nije poznato s kojeg će mjesta ući u nokaut fazu. Znamo i da je bez izgleda za plasman u polufinale Andrej Rubljov protiv kojeg će Alexander Zverev igrati u večernjem terminu (21 sat). Tada će već znati može li se plasirati u polufinale, a to će odrediti ishod meča Španjolca Carlosa Alcaraza i Medvjedeva koji će na teren u poslijepodnevnom dijelu programa (14.30 sati).

Uoči posljednjeg kola Medvjedev ima dvije pobjede i set-razliku 4-0. Po jednu pobjedu imaju Zverev i Alcaraz, a Španjolac ima bolju set-razliku: 3-2 u odnosu na Nijemčevih 2-3. Stoga, Alcaraza bilo kakva pobjeda vodi u polufinale. U slučaju da Medvjedev bude bolji od Španjolca, Zverevu bilo kakva pobjeda protiv Rubljova donosi drugo mjesto i plasman u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 54 pratite ekskluzivno u petak 17. studenoga od 20 sati na VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo