Južnij i Lacko u finalu Zagreb Indoorsa

Treći nositelj Mihail Južnij prvi je finalist PBZ Zagreb Indoorsa, ATP turnira koji se ovaj tjedan igra u Domu sportova.

4.2.2012.
19:40
VOYO logo

Ruski tenisač, 39. na ATP ljestvici, svladao je u polufinalu dvostrukog uzastopnog finalista zagrebačkog turnira Nijemca Michaela Berrera sa 6:3, 6:4 uz jedan break u prvom i dva u drugom setu.

Uzvratio je Južnij na taj način Berreru za poraz u njihovom jedinom dosadašnjem dvoboju odigranom 2007. u Moskvi. Rus će u nedjelju igrati u svome 18. finalu u karijeri, a dosad je osvojio sedam naslova. Posljednji je put pobjednički pehar podigao 2010. u Kuala Lumpuru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi finalist teniskog tunira PBZ Zagreb Indoors je Slovak Lukaš Lacko koji je u drugom polufinalu bio bolji od Cipranina Marcosa Baghdatisa sa 7:5, 7:6(3).

Lacko (24) se pobjedom nad Baghdatisom plasirao u svoj prvi ATP finale karijere i to sasvim zasluženo. Slovak je na kraju susreta imao 13 osvojenih poena više od Cipranina (85-72), te daleko bolju realizaciju poena nakon drugog ubačenog servisa (75-33). Lacko je ključni break u prvom setu napravio u 11. gemu, dok je u drugom morao loviti zaostatak Cipranina koji je na početku odjurio do 4:2, ali nije uspio privesti set u svoju korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo