POSLJEDNJI PLES / Apsolutna teniska ikona odlazi u mirovinu kao najveći server svih vremena

Image
Foto: Profimedia

Najveće uspjehe ostvario je 2018. godine kada je osvojio svoj jedini "masters 1000" naslov u Miamiju te stigao do polufinala Wimbledona

1.9.2023.
10:00
Profimedia
VOYO logo

Igrač s najviše postignuth asova u karijeri, američki tenisač, 38-godišnji John Isner okončao je svoju karijeru porazom u 2. kolu ovogodišnjeg US Opena, u mirovinu ga je poslao sunarodnjak Michael Mmoh svladavši ga sa 3-6, 4-6, 7-6 (3), 6-4, 7-6 (7).

Image
US OPEN /

Martić uvjerljivo poražena, Dodig prošao nakon preokreta, Pavić uvjerljiv

Image
US OPEN /

Martić uvjerljivo poražena, Dodig prošao nakon preokreta, Pavić uvjerljiv

U svom posljednjem meču u karijeri Isner je postigao još 48 asova čime je stigao do ukupne brojke od 14,470 neobranjivih servisa u karijeri, što je 712 više od drugog na toj ljestvici Hrvata Ive Karlovića. Da taj rekord dugo vremena neće biti dostignut govori i činjenica kako među aktivnim igračima najviše asova, njih 8879 ima Sam Querrey, koji se sa 35 godina i sam bliži kraju karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U najboljih 11 servera su još čak tri Hrvata: Marin Čilić, Ivan Ljubičić i Goran Ivanišević.

Osim po velikom broju asova, Isner je ostao upamćen i kao jedan od sudionika najdužeg meča u povijesti tenisa, on i Francuz Nicolas Mahut su u Wimbledonu 2010. godine odigrali susret koji je trajao nestvarnih 11 sati i pet minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji plasman u 17-godišnjoj profesionalnoj karijeri tijekom koje je osvojio 16 turnira Isneru je bilo osmo mjesto na ATP ljestvici, a najveće uspjehe ostvario je 2018. godine kada je osvojio svoj jedini "masters 1000" naslov u Miamiju te stigao do polufinala Wimbledona što mu je najveći uspjeh na nekom "grand slam" turniru.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo