Jelena preokretom do polufinala

Srpska teniserka Jelena Janković savladala Čehinju Luciju Šafarovu sa 6:7 (3-7), 6:4, 6:4

4.10.2013.
10:06
VOYO logo

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira u Pekingu, pošto je savladala Čehinju Luciju Šafarovu sa 6:7 (3-7), 6:4, 6:4, piše B92.

Meč je trajao nešto više od dva sata, a Jelena će se za finale boriti sa pobednicom duela Na Li – Petra Kvitova. U prvom setu Jelena je propustila set loptu i potom izgubila set, ali je naredna dva seta u završnici pravila brejk i došla je do trijumfa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno, Jankovićeva je imala 29 direktnih poena i 33 neiznuđene greške, dok je Šafarova upisala 48 vinera i 55 grešaka.

U veoma kvalitetnom okršaju, u prvom setu nismo videli nijedan brejk, atipično za ženski tenis. Malo je bilo i šansi – pri rezultatu 4:4 Šafarova je propustila jednu, a u narednom srpska teniserka nije uspela da realizuje set loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ušlo se u taj brejk, a Šafarova je bila koncentrisanija i slavila je u dodatnom gemu sa 7-3.

U drugom setu slika se malo promenila – u prvih pet gemova videli smo bar po jednu brejk šansu i po brejk sa obe strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jankovićeva je bila strpljiva i na 4:4 je dočekala pad rivalke – Šafarova je poslala jedan forhend u mrežu, drugi u aut, a na brejk lopti je odservirala duplu grešku. Jelena šansu nije propustila, bez izgubljenog poena je dobila gem i izjednačila u setovima.

Čehinja je u pauzi između setova iskoristila lekarski tajm aut - izmeren joj je pritisak, a posle desetak minuta meč je nastavljen lako osvojenim gemovima na svoj servis (1:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem gemu Jankovićeva je bekhend dijagonalom došla do dve brejk lopte, a realizovala je drugu nakon što je Šafarova lak forhend poslala u aut. Međutim, u sledećem gemu Šafarova je sjajno riternirala i vratila je brejk – 2:2.

U trećem setu videli smo tenis kakav smo očekivali od početka - još dva brejka i rezultat je bio 3:3. Šafarova je prekinula niz i povela sa 4:3, a onda je Jelena spasla dve brejk lopte u veoma važnom gemu. Kada je to izdržala, Jankovićeva je dočekala greške rivalke i bez izgubljenog poena napravila je brejk za 5:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš kao i u drugom setu, Jankovićeva je ostala staložena u najvažnijim trenucima - iako je izgubila prvi poen, osvojila je naredna četiri i došla do pobede.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo