Janko preživeo maraton sa Verdaskom

Janko Tipsarević posle velike borbe izborio treće kolo Rolan Garosa

31.5.2013.
15:57
VOYO logo

Drugi reket srpskog tenisa Janko Tipsarević plasirao se u šesnaestinu finala Rolan Garosa, pošto je posle velike borbe u pet setova savladao Španca Fernanda Verdaska sa 7:6, 6:1, 3:6, 5:7, 8:6.

U trećem kolu Janka očekuje duel sa Rusom Mihailom Južnjim koji je bio bolji od Argentinca Federika Delbonisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tipsarević i trenutno 53. igrač na ATP listi odigrali su sedmi međusobni duel, a srpski teniser došao je do petog trijumfa

Španac je bolje otvorio meč, stekao je brejk prednosti i poveo 3:0, ali je srpski teniser brzo uhvatio priključak i stigao do izjednačenja. Do kraja seta više nije bilo brejkova pa je set odlučen u taj-brejku koji je pripao Tipsareviću sa 7:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu Janko je bio veoma ubedljiv, pošto je stekao nedostižnih 5:0 i rutinski poveo sa 2:0. Ipak, u nastavku meča usledio je novi pad srpskog tenisera koji je dozvolio protivniku da se vrati u igru i smanji rezultat (6:3).

Činilo se da će Tipsarević stići do pobede u četvrtom setu kada je stekao brejk za 4:2, ali je Španac uzvratio ribrejkom, a potom u desetom gemu spašava dve meč lopte koje je imao naš teniser. Verdasko novim brejkom pravi preokret i dolazi do izjednačenja u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika borba viđena je u odlučujućem setu. Oba rivala su bila sigurna na svojim servisima do 14 gema. U odlučujućim trenucima meča Tipsarević je bio psihološki staloženiji od Verdaska i na kraju je trijumfovao u maratonskom duelu koji je trajao više skoro pet sati igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo