JANA FETT RIJEŠAVA NEDOUMICE: / S Prpićem su nesuglasice počele odavno, a postoji i razlog zašto otkazuje reprezentaciji

Image
Foto: AFP

Jana Fett je trenutačno 115. tenisačica svijeta. Najbolji renking - 97. mjesto

16.2.2018.
12:43
AFP
VOYO logo

Hrvatska tenisačica Jana Fett objasnila je u razgovoru za Večernji list razloge zbog kojih se ne odaziva pozivima u Fed Cup, napravila još jednu rekapitulaciju Australian Opena na kojem je propustila 5-1 u trećem setu protiv kasnije pobjednice i osvrnula se na prekid suradnje sa trenerom Goranom Prpić.

U meču 2. kola prvog Grand Slam teniskog turnira sezone protiv osvajačice turnira Caroline Wozniacki Fett je imala 5-1 u trećem setu, a propustila i dvije meč-lopte. Danas o svemu tome kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rastanak se očekivao

"Pokušavam biti pozitivna. Imala sam doista meč u rukama, vodila s 5-1 u odlučujućem setu. Ona je poslije osvojila turnir, znači da ja dobro igram i iz toga pokušavam izvući samo pozitivne zaključke. Malo je bilo teško, odmah nakon meča, ali u tenisu se događaju takve stvari", napominje i tvrdi da to nije bio razlog njenog prekida suradnje sa Goranom Prpićem.

"Ne. Istinu govoreći, nesuglasice su među nama počele odavno, tako da smo i prije turnira znali da ćemo možda prestati. Goran je odličan trener i s njim sam uistinu puno napredovala. Ali, eto, svakoj vezi dođe kraj. Treba nastaviti s radom, Dino Marcan moj je novi trener."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krivnja na HTS-u

Na konstataciju da je nije bilo u Fed kupu, Fett ja kazala zašto je tome tako:

"Iskreno, ja za Hrvatski teniski savez nikad nisam bila prioritet u mlađim danima. Nisu me smatrali tenisačicom kojoj treba nešto puno pomoći. Tako da ja sad nemam neku obvezu... Naravno da bi mi bila čast igrati za Hrvatsku u Fed kupu, ali ako moram birati između turnira na kojem trebam nastupiti i obveza u Fed kupu, prednost ću dati svojoj karijeri, a ne Savezu koji mi nikad nije pomogao. Ali budem li sljedećih godina imala slobodnog prostora, onda ću sigurno igrati.
"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo