Španjolčev veliki preokret / Iznenađenje u Dohi: Bautista Agut izbacio Đokovića u polufinalu

Image
Foto: AP Images

Novak Đoković neće braniti naslov u Dohi, Španjolac Bautista Agut kreirao je prvo veliko iznenađenje sezone.

4.1.2019.
19:14
AP Images
VOYO logo

Marton Fucsovics i Nikoloz Basilašvili nisu bili daleko, imali su protiv Novaka Đokovića set prednosti, ali u oba je navrata prvi igrač svijeta pronalazio je način kako i dalje ostati aktivan u obrani naslova u Dohi.

Sve što je Đoković ponudio, a propustili Mađar i Gruzijac, iskoristio je, pak, Roberto Bautista Agut i pripremio prvo veliko iznenađenje nove teniske sezone. Španjolac, koji je u dosadašnjih osam susreta jednom pobijedio Đokovića, napravio je Srbinu ono što je on svojim protivnicima u drugom kolu i četvrtfinalu što njegov uspjeh čini još nevjerojatnijim jer malo je onih koji su pobijedili Đokovića kada su bili u zaostatku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štoviše, Bautista je bio u u zaostatku jednog breaka u drugom setu, imao je prvi nositelj 4:3 i servis kada je krenuo Bautistin povratak okončan tek nakon pete set-lopte.

I tada je vjerojatno bilo malo hrabrih koji bi stavili novac na Španjolca koji je iskoristio Đokovićeve nervozne minute (razbio i reket) te odmah na startu trećeg seta stekao prednost koju više nije dao da mu ispadne iz ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će Doha dobiti novog pobjednika nakon dvogodišnje Đokovićeve vladavine, mjesto drugog finalista popunit će kasnije Tomaš Berdych ili Marco Cecchinato.

Jeremyju Chardyju i Keiju Nishikoriju, koji su svoje poslove obavili u četvrtak, u polufinalu Brisbanea pridružili su se Jo-Wilfried Tsonga i Daniil Medvedev. Francuski povratnik u dva seta izbacio je domaću uzdanicu Alexa de Minaura, dok je Rus preživio 29 aseva Milosa Raonica i nakon gubitka prvog seta prošao dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Doha, polufinale:
Novak Đoković (Srbija) - Roberto Bautista Agut (Španjolska) 6:3, 6:7 (6), 4:6
Tomaš Berdych (Češka) - Marco Cecchinato (Italija) kasnije

ATP Pune, polufinale:
Kevin Anderson (JAR) -
Gilles Simon (Francuska) 6:3, 7:6 (3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Brisbane, četvrtfinale:
Daniil Medvedev (Rusija) - Milos Raonic (5) 6:7 (2), 6:3, 6:4 
Jo-Wilfried Tsonga (Francuska) - Alex De Minaur (Australija) 6:4, 7:6 (2)

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo