IVANIŠEVIĆ PROGOVORIO O ČOVJEKU KOJU MU JE ZAGORČAO ŽIVOT: / 'On mi je uništio život i snove. Nisam mogao spavati zbog njega'

Image
Foto: Profimedia

Ivanišević je u svoje vrijeme igrao s pregršt velikana, ali jednog je izdvojio kao uvjerljivo najtežeg

4.5.2021.
19:31
Profimedia
VOYO logo

Legendarni hrvatski tenisač, a danas trener, Goran Ivanišević, otkrio je u razgovoru za Tenisku kuću slavnih tko mu je bio najgori protivnik u karijeri. Ivanišević je u svoje vrijeme igrao s pregršt velikana, ali jednog je izdvojio kao uvjerljivo najtežeg.

"Definitivno je to Pete Sampras. Uništio mi je život. Uništio mi je snove. Zbog njega nisam mogao spavati", rekao je Ivanišević i zatim objasni razloge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U polufinalu Wimbledona 1994 pobijedio sam Beckera 6:2, 7:6, 6:4. Bio je to sigurno moj najbolji meč na Wimbledonu. Možda i u životu. Tada sam baš ubio Borisa. Igrao sam nevjerojatno. Nije imao nikakve šanse, a znate što znači Boris na travi? Sjećam se da mi je, kad smo se nakon meča rukovali na mreži, rekao: 'Igrao si zaista sjajno. Bolje ti je da osvojiš ovaj turnir'. A onda finale i čovjek koji mi je uništio 20 godina života. Gospodin Sampras. Ne znam, igrao sam stvarno dobro, ali on je bio bolji", rekao je Goran i zatim nastavio s pričom.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

17.07.2019., Umag - 30. Plava laguna Croatia Open Umag 2019. Egzibicijski mec Goran Ivanisevic - Patrick Rafter. Photo:

"Prva dva seta je dobio u tie-breaku, a onda treći 6:0. Ne zato što sam ja igrao loše, nego zato što je u svakom trenutku bio korak ispred. Imao sam priliku iduće godine. Sastali smo se u polufinalu, ali i tada je dobio u pet setova. Bio sam bolji cijeli meč, ali ključne poene je on dobivao. Priča se nastavila ponavljati, iznova i iznova, kao déjà vu. Iznimno sam ponosan što sam igrao u eri Petea Samprasa, što sam igrao fantastične mečeve protiv njega i dijelio s njim svlačionicu. Biti drugi iza Samprasa, možda najboljeg tenisača u povijesti. Ipak, uništio mi je život 20 godina", završio je Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo