ATP Dubai / I dalje ne zna kako protiv Monfilsa: Čilić se nakon mjesec dana vratio porazom

Image
Foto: AP Images

Najbolji hrvatski tenisač izgubio je na startu jakog turnira u Dubaiju od Gaela Monfilsa

26.2.2019.
17:56
AP Images
VOYO logo

Punih devet godina Marina Čilića nije bilo u Dubaiju da bi se u povratku u glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, gdje je dvaput bio četvrtfinalist, zadržao tek jedan meč.

Gael Monfils i četvrti je put u četvrtom dvoboju pobijedio našeg najboljeg tenisača koji u 32-godišnjem Francuzu definitivno ima jednog od svojih kriptonita. U Parizu prije deset godina te dvaput u Riju, na Igrama 2016. i lani na ATP Touru, Čilić, kao ni sada, nije znao kako protiv Monfilsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okolnosti su, doduše, sada išle u korist francuskog tenisača koji je prije desetak dana osvojio Rotterdam i potvrdio da je opet u pravoj formi, dok se Čilić vratio nakon mjesec dana stanke uzrokovane ozljedom koljena i tek mora uhvatiti igračku formu potrebnu za velike rezultate.

Stoga ovaj poraz, a mora se reći da je Čilića zahvatio valjda najgori mogući ždrijeb za nositelja, ni u kojem slučaju nije iznenađujući premda je 30-godišnji Međugorac čak i solidno izgledao tijekom dvoboja zanemarimo li slabo serviranje (tek jedan as), a definitivno najbolje tijekom drugog seta kada je poravnao na 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, gubitak servisa na startu trećeg (ostao bez gema za 20 minuta), baš kao i u prvom setu, usmjerio ga je i prema gubitku meča, a možda će i izvan pozicije među deset najboljih tenisača svijeta dođe li Stefanos Tsitsipas do četvrtfinala emiratskog turnira.

ATP Dubai, prvo kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin Čilić (Hrvatska) - Gael Monfils (Francuska) 3:6, 6:4, 0:6

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo