HRVATI NISU IMALI POPUSTA NA CRNI PETAK: / Francusku zahvatila kolektivna depresija; 'Pa nismo osvojili niti jedan set!?'

Image
Foto: Screenshot/L'Equipe/Le Monde/La'Parisien

'Rezultat je 2-0 za Hrvate koji nisu imali popusta na Crni petak'

23.11.2018.
22:03
Screenshot/L'Equipe/Le Monde/La'Parisien
VOYO logo

Hrvatska Davis Cup reprezentacija pokvarila je "Crni petak" u Francuskoj i bacila u očaj Francuze usred Lillea. Sigurnim i uvjerljivim pobjedama najboljih hrvatskih tenisača Marina Čilića i Borne Ćorića protiv Jo-Wilfrieda Tsonge, odnosno Jeremyja Chardyja u prvom dvoboju dana, došli su na korak do uzimanja druge "Salatare" u povijesti ovog natjecanja, koje mijenja format i više nikad neće biti isto...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[FOTO] POTPUNI BRODOLOM FRANCUZA U LILLEU: /

Ćorić i Čilić bez milosti; 'Nismo ni u jednom trenutku bili blizu...'

Image
[FOTO] POTPUNI BRODOLOM FRANCUZA U LILLEU: /

Ćorić i Čilić bez milosti; 'Nismo ni u jednom trenutku bili blizu...'

'Tsonga živio i disao za Davis Cup finale'

Ugledni francuski L'Equipe je unio dozu humora objavom kako je "Black Friday" za Francuze završio - crno...

"Jo-Wilfried Tsonga živio je i disao za Davis Cup finale dva mjeseca, spremao se i trenirao, učinio je sve da bude spreman. Bio je spreman boriti se. Međutim, njegovo stanje duha nije bilo dovoljno protiv Marin Čilića, koji je bio siguran u svoju destruktivnu moć i pobjedio u tri seta drugog singla između Francuske i Hrvatske (6-3, 7-5, 6-4). Blues se, uvečer ovog prvog dana, nalazi u situaciji bez izlaza. Chardy je pao ranije poslijepodne, rezultat je 2-0 za Hrvate koji nisu imali popusta na Crni petak", piše spomenuti dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hrvatska vodi 2-0 nakon prvog dana'

Le Monde, pak, javlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska vodi 2-0 nakon prvog dana. Hrvati su u prvom poluvremenu velikog finala pobijedili usred Francuske, u petak 23. studenog na "Black Friday", nakon dvije utakmice prvog dana u finalu Davis Cup. Prva utakmica, na stadionu Pierre-Mauroy u Villeneuve-d'Ascq (sjever), osvojena je od strane Borne Ćorića protiva Jérémyja Chardyja u tri seta (6-2, 7-5, 6-4) , Druga, između Jo-Wilfried Tsonga i Martin Čilić također je dobila hrvatskog pobjednika u tri seta (6-3, 7-5, 6-4).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nisu osvojili niti jedan set'

La Parisien također u lošem raspoloženju javlja završetak prvog dana finala Davis Cupa. Na svojoj web stranici spomenuta poznata francuska novina uopće nema, na naslovnici, istaknut Davis Cup u Lilleu u prvom planu. Da, nadali su se Francuzi slavlju u Lilleu, ali Hrvati su im pomrsili planove...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jeremy Chardy i Jo-Wilfried Tsonga nisu osvojili niti jedan set ovog petkom poslijepodne. Vidimo se u subotu u igri parova s Mahutom i Herbetom", stoji u lajvu na wed izdanju spomenutog medija.

Hrvatskoj je tako za naslov pobjednika u posljednjem izdanju Davis Cupa u ovakvom formatu potreban još samo jedan bod iz preostala tri susreta, a do njega može doći već u subotu kada je na programu igra parova. Za Hrvatsku su prijavljeni Ivan Dodig i Mate Pavić, dok će za Francusku igrati Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko Francuska u subotu smanji na 2-1, odluka o pobjedniku bit će odgođena za nedjelju kada bi u prvom dvoboju trebali igrati Čilić i Chardy, a ako bude 2-2 odlučujući bi susret trebali igrati Ćorić i Tsonga.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo