HOROR U WIMBLEDONU: / 'Svi su se smrznuli. Gdje su bili liječnici, zamislite da joj je srce stalo'

Image
Foto: AFP/Screenshot
7.7.2017.
9:32
AFP/Screenshot
VOYO logo

Užasne scene njezinog vriska i traženja pomoći obišle su svijet. A kako je to izgledalo na terenu ispričala je Cirstea.

"Vidjela sam da je pala, a onda je počela vrištati. Prišla sam joj i vidjela da joj je koljeno iskočilo. Okrenula sam se i tražila da se donesu nosila. Svi su se smrznuli", rekla je Rumunjka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je jako teško gledati ju jer je bila u šoku. Potrajalo je dok je došla liječnička ekipa. Dugo vremena pokraj nje smo bili samo ja, njezin suprug i fizioterapeut. Činilo mi se da je to jako dugo trajalo. Ne znam zašto, ali u nekim sportovima pomoć odmah dođe. Kao u nogometu ili boksu. Ovdje je to potrajalo. Naravno da se poslije toga pitate što bi se dogodilo da je bilo riječ o srcu ili nečem poput toga", poručila je tenisačica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netko bi trebao pogledati cijeli video i vidjeti koliko je vremena trebalo da joj se ukaže pomoć. Bila sam tamo 10, 15 minuta i nosila još nisu došla. Predugo", jasna je Cirstea.

"Cijelo vrijeme mi je govorila Sorana pomozi mi...Rekla sam joj da sam tu...Pokušavala sam, ali to je bilo beskorisno. Vrištala je toliko glasno, gledala sam joj koljeno, bilo je vrlo neugodno. Nisam liječnica, ali nikada nisam vidjela da je nekom koljeno tako izgledalo. Nije bilo u normalnom položaju", ispričala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju organizatora stoji kako joj je pomoć pružena u roku jedne minute od strane kvalificiranog tehničara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tenisačica je zadržana na terenu jer joj se ukazivala pomoć kako bi joj se smanjila bol. Nakon toga prebačena je u bolnicu", pojasnili su i dodali da su nosila došla i prije nego što je trebalo jer nije bilo potreba za njima dok joj se ukazivala pomoć i davali lijekovi za bolove.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo