Đoković doživio šok već drugi dan nove godine

Premda je riječ o ekshibiciji, točnije o Hopman Cupu, natjecanju mješovitih teniskih reprezentacija, poraz prvog svjetskog tenisača Novaka Đokovića uvijek je jaka vijest.

2.1.2013.
12:37
VOYO logo

Iako je u 2012. godini doživio samo 12 poraza, a lanjske sezone mjesecima nije znao za poraz, Novak Đoković je u novu godinu startao porazom. Srpski je tenisač ove srijede upisao prvi poraz u sezoni, a pobijedio ga je 20-godišnji Bernard Tomic, australski tenisač hrvatskih korijena. Inače, 52. igrač na svijetu je bio bolji sa 6:4, 6:4.

Kompletno gledano je Tomic bio dosta bolji od Đokovića, te je daleko češće prijetio suparniku na njegov servis. Primjerice, već u prvom gemu meča je Đoković morao spašavati pet break-prilika. Inače, Tomic je kroz cijeli meč čvrsto držao svoj servis, a napravio je dva breaka i to oba puta u istom tremutku seta - u devetim gemovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo da je u pitanju meč 2. kola skupine A Hopman Cupa, a u prvom ogledu dana je Italija s 2-1 pobijedila Njemačku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč senzacionalnom porazu Novaka Đokovića u pojedinačnom meču, reprezentacija Srbije je pobijedila domaćina Australiju s 2:1 i plasirala se finale Hopman Cupa, revijalnog teniskog turnira mješovitih ekipa.

Dvoboj 2. kola skupine A otvoren je, podsjetimo, iznenađujućom pobjedom Bernarda Tomica protiv najboljeg svjetskog tenisača, bilo je 6:4, 6:4 za Australca hrvatskog porijekla. Srbiju je ipak spasila Ana Ivanović koja je bez većih poteškoća, sa 6:2, 6:3, nadigrala 16-godišnju Ashleigh Barty, da bi nakon toga Đoković i Ivanović zajedničkim snagama izborili pobjednički bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavila je srpska kombinacija sa 6:4, 6:7(8), 10-6 i došla do druge pobjede na turniru kojom je osigurala prvo mjesto u skupini, a time i plasman u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo