JOŠ JEDNOM SJAJAN / Gojo slavio u oproštaju od Splita i ostavio Hrvatsku u igri za počasnu pobjedu

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Gojo je još jednom razveselio navijače pobjedom 4-6, 7-6 (2), 6-4 protiv 24. tenisača svijeta Tallona Griekspoora

17.9.2023.
20:19
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Borna Gojo je još jednom razveselio navijače hrvatske Davis Cup reprezentacije i pobjedom 4-6, 7-6 (2), 6-4 protiv 24. tenisača svijeta Tallona Griekspoora, izjednačio rezultat na 1-1 u dvoboju hrvatskih i nizozemskih tenisača. 

Image
PRVI DOJAM /

Hrvatski debitant izgubio nakon hrabrog otpora: Uzeo set tenisaču koji je 138 mjesta bolje rangiran

Image
PRVI DOJAM /

Hrvatski debitant izgubio nakon hrabrog otpora: Uzeo set tenisaču koji je 138 mjesta bolje rangiran

Kao i u dvoboju Ajdukovića i Van de Zandschulpa, početak meča Goje i Griekspoora odredio je ishod prvog seta. Nizozemac je poveo 2-0, a to mu je bilo dovoljno za osvajanje prve dionice meča, jer je Goju ostavio bez prilike za 'break'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj je trend nastavljen i u drugom setu, iako je Gojo u nekoliko navrata bio na 15-30 ili 30-30, ali do 'break'-lopte nije stigao. Kroz svoje servis-gemove je brodio prilično sigurno do 11. gema, kad je uz njegovu podršku Griekspoor došao do 0-40. No, kako je omogućio Nizozemcu veliku priliku, tako mu je brzo "zalupio vrata" i s pet uzastopnih poena, gotovo sve 'winnerima', Gojo je poveo 6-5 i tako osigurao 'tie-break'. To je sve što mu je trebalo. Iako nije uspio slomiti servis suparnika u prva dva seta, sve one prijetnje je pretočio u odlično odigran odlučujući gem u kojem je Griekspooru prepustio svega dva poena.

Gojo je treći set otvorio 'breakom' i zadržao prednost do šestog gema, kad je Griekspoor drugim oduzetim servisom u meču izjednačio na 3-3. No, već u sljedećem gemu hrvatski "broj 1" na ovom turniru ponovno je došao do 'breaka'. Za vodstvo od 5-3 Gojo je zabio četiri asa, a onda uz, ponešto dramatičnih trenutaka i jednu spašenu 'break'-loptu nakon dvostruke pogreške, došao do nove velike pobjede u Davis Cupu realiziravši treću meč-loptu za konačnih 4-6, 7-6 (2), 6-4 poslije dva sata i 22 minute borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Dodig i Mate Pavić će imati priliku donijeti pobjedu protiv snažnog nizozemskog para koji čine Wesley Koolhof i Matwe Middelkoop.

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo