BRAVO / Fett do prva WTA pobjede još od rujna 2021., Gojo sigurno krenuo u Parizu

Image
Foto: Profimedia
22.5.2023.
18:09
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska tenisačica Jana Fett, trenutačno 266. na WTA ljestvici, prošla je prvo kolo zemljanog WTA 250 turnira u Rabatu nakon što je prethodno uspješno obavila i kvalifikacije u ovom marokanskom gradu.

Image
MLADA SENZACIJA /

Fantastični Rune najavio novi dolazak u Umag: Šesti igrač svijeta ide po prvu pobjedu

Image
MLADA SENZACIJA /

Fantastični Rune najavio novi dolazak u Umag: Šesti igrač svijeta ide po prvu pobjedu

U prvom kolu glavnog turnira Fett je sa 6-0, 6-4 svladala 22-godišnju Sadu Nahimanu iz Burundija, tenisačicu koja je 255. na svijetu i koja je ovog ponedjeljka, po prvi puta u karijeri, odigrala prvi meč u glavnom ždrijebu nekog WTA turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fett je, pak, upisala prvu pobjedu na WTA razini nakon rujna 2021. godine kada je u Luksemburgu bila bolja od ruske tenisačice Makarove.

Nakon brzopoteznog prvog seta, gdje Fett nije izgubila ni jedan gem, u drugom je Nahimana vodila 4-3, ali je do kraja Fett nanizala tri gema i time izborila drugo kolo. Tamo će igrati protiv pobjednice meča prve nositeljice, Talijanke Trevisan i španjolske igračice Parrizas Diaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom kolu kvalifikacija Roland Garrosa, teniskog Grand Slam turnira u Parizu, hrvatski igrač Borna Gojo svladao je bosansko-hercegovačkog tenisača Damira Džumhura 6-0, 4-6, 6-4.

U meču s pregršt preokreta slavio je Gojo, treći nositelj kvalifikacija i 103. tenisač na svijetu, tako što je iskoristio četvrtu meč loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Munjevito je Gojo osvojio prvi set, bez izgubljenog gema, ali bila je to tek najava za borbu koja se potom rasplamsala na pariškoj zemlji između ove dvojice tenisača.

Džumhur se vratio u meč nakon što je dobio drugi set sa 6-4, a i treću je dionicu otvorio s breakom za 1-0. No, Gojo je odmah vratio izgubljeno i ne samo to, već je uz break prednosti poveo 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obratima tu nije bio kraj pa je došao red na bosansko-hercegovačkog tenisača koji je nanizao tri gema i s breakom prednosti poveo 4-3. Gojo je imao odgovor te je potom on nanizao tri gema, što je 25-godišnjem Hrvatu bilo dovoljno za slavlje. Gojo je iskoristio četvrtu meč loptu, a u drugom kolu će igrati protiv pobjednika meča Talijana Luce Nardija i Čileanca Alejandra Tabila.

U nedjelju 28. svibnja od 20 sati ekskluzivno na PLAY Premiumu gledajte najveći FNC-ov event do sada koji će se održati Areni Zagreb! Ivan Erslan, Satoshi Ishii, Filip 'Nitro' Pejić, Ivica 'The Terror' Trušček i Marko 'Skull Crusher' Bojković samo su dio onoga što Vas očekuje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo