FEDERERU, NEMA TI SPASA: / "Možete se samo nadati da Đokoviću neće doći autobus"

Image
Foto: AFP, TORU YAMANAKA

Novak Đoković (28) još je jednom potvrdio da je u ovom trenutku daleko iznad svih u teniskom svijetu. Osvajanjem Australian Opena stigao je do 11.

1.2.2016.
16:49
AFP, TORU YAMANAKA
VOYO logo

Pitanje je je li ikad razlika između prvog igrača svijeta i ostalih bila toliko velika. Đoković se čini potpuno nedodirljivim, a ako nastavi sadašnjim ritmom, vrlo je izgledno da će prestići Rogera Federera, vlasnika rekordnih 17 Grand Slam naslova. Ispred srpskog tenisača su još i Roy Emerson s 12 naslova, te Pete Sampras i Rafael Nadal s 14.

Za njega nema taktike

Đokovićevom je dominacijom oduševljen i najveći hrvatski tenisač svih vremena Goran Ivanišević koji je i prije finala prognozirao da Murray neće imati previše šanse. Ivanišević je uvjeren da Đoković može doći i do 20 osvojenih Grand Slam naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novak kontrolira sve. On odlučuje koliko će vremena provesti na terenu. Možete se jedino nadati da se njegov autobus ili automobil neće pojaviti i da ga neće dovesti do terena. Iskreno, kao trener, kao bivši igrač, ne znam koju taktiku možete preporučiti svome igraču da pobijedi Đokovića. On bi mogao porušiti sve rekorde. Ako ostane zdrav, igrat će još pet ili šest godina. Godišnje može osvojiti dva ili tri Grand Slam naslova i evo ga na brojci 20", rekao je Ivanišević novinarima okupljenima u Melbourneu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo