Federer i Nadal uz puno muke na početku

Dvobojem branitelja naslova Rogera Federera i Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge započeo je završni turnir osmorice najboljih tenisača sezone, ATP Finals u londonskoj O2 Areni.

20.11.2011.
19:22
VOYO logo

Federeru je ovo bila sedma pobjeda nad Tsongom u desetom međusobnom ogledu, kao i treća uzastopna. Također, bila mu je to jubilarna 60. pobjeda sezone u 72. meču kojom je nastavio niz iz Basela i Pariza.

Prvi set Švicarac je dobio ekspresno, za samo 21 minuti igre, ispustivši tek tri od 19 poena na svom servisu. U drugom setu slika je bila obratna, Tsonga je dominirao, na svom je servisu ispustio tek dva poena, iskoristivši obje break-prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem setu Federer je priliku dočekao u desetom gemu, kada je stvorio tri vezane break prilike, ujedno i meč-lopte, iskoristivši drugu. U drugom meču dana Španjolac Rafael Nadal savladao je Amerikanca Mardyja Fisha 6:2,3:6,7:6(3). Bio je to neizvjesan meč u kojem je drugi tenisač svijeta na kraju pokazao više strpljenja i mirnoće i slavio nakon dva sata i 55 minuta igre.

Fish je uspio Nadalu spasiti dvije meč-lopte kod zaostatka 4:5 u trećem setu na svoj servis, ali nije uspio posve preokrenuti susret. Tako je Španjolac došao do osme pobjede u devetom međusobnom meču. Ove godine Nadal i Fish su međusobno odmjerili snage u četiri navrata, a Španjolac je slavio u tri navrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalu je ovo bila 67. ovosezonska pobjeda u 80. odigranom meču, ali svjetski broj 2 je bez naslova otkad je podigao šesti pehar pobjednika u Roland Garrosu u lipnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo