EKSPRESNI BORNA: / Ćorić dovršio posao i donio Hrvatskoj izjednačenje

Image
Foto: AFP

Borna Ćorić u drugom je meču dvoboja Brazil - Hrvatska za ulazak u Svjetsku skupinu Davis Cupa svladao Joaoa Souzu sa 6:4, 7:6 (5), 6:1, te tako izjednačio rezultat na 1:1.

19.9.2015.
16:16
AFP
VOYO logo

Meč je u petak bio prekinut zbog kiše pri vodstvu našeg igrača od 6:4, 7:6 (5), 4:1, a subotnji je nastavak trajao tek nekoliko minuta. Ćorić je odmah na otvaranju nastavka još jednom oduzeo servis Souzi, a potom i na svom početnom udarcu priveo susret kraju.

Tie-break je bio ključan

U prvom setu Ćorić je jedini break ostvario u devetoj igri koju je Souza započeo s dvije dvostruke servis pogreške. Tako je 18-godišnji Zagrepčanin ispravio propušteno iz sedme igre u kojoj je imao 0-40, te se dva puta igralo nakon drugog Souzina servisa, pa je Brazilac ipak na kraju uspio osvojiti gem. U drugom setu Ćorić je prvi stigao do breaka za 3:2 odlično izrađenim poenom kada je prvo lobom odbio napad Brazilca, a potom forhendom poentirao, no odmah u sljedećoj igri naš je igrač tu prednost i ispustio. Kod 3:3 Ćorić nije iskoristio niti jednu od tri break-lopte, pa je o pobjedniku odlučivao tie-break. Odlučujuća igra drugog seta pokazala se odlučujućom i za čitav meč, a ključni poen Ćorić je osvojio sjajnom forhend paralelom u sam kut igrališta kojim je riješio tie-break sa 7:5 u svoju korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom trećeg seta Ćorić je oduzeo servis Souzi kod kojega je bio primjetan pad koncentracije, Brazilac je nakon izjednačenja na svoj servis prvo loše odigrao kratku loptu, a potom i promašio "zicer" forhendom sa sredine igrališta za 2:0 za našeg igrača. Ćorić je tu prednost držao sve do kišnog prekida koji je stigao kod rezultata 4:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijede parovi

U prvom susretu igranom u petak Thomaz Bellucci koji je sa 6:1, 6:4, 3:6, 6:4 svladao Matu Delića u meču koji je trajao dva i pol sata.

U kasnijem subotnjem programu je igra parova u kojoj će za Brazil igrati Marcelo Melo i Bruno Soares, dok su za Hrvatsku prijavljeni Ivan Dodig i Franko Škugor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupni pobjednik sljedeće će godine igrati u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa, a poraženi u kontinentalnim kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo