DVANAESTI MASTERS: / Murray proslavio rođendan dominantnom pobjedom protiv Đokovića i osvajanjem turnira

Image

Pobjednik ATP turnira iz Masters 1000 serije kojem je domaćin bio Rim je Andy Murray. Do prvog naslova ondje stigao je 6:3, 6:3 pobjedom protiv svjetskog broja 1 Novaka Đokovića.

15.5.2016.
19:24
VOYO logo

Škot, koji baš danas slavi 29. rođendan, je do prve pobjede na zemljanoj podlozi protiv Đokovića stigao u petom pokušaja i to uz jedan break u prvom i dva u drugom setu. Meč je trajao 95 minuta. Pobjedom u finalu ovog turnira Murray će se vratiti na drugo mjesto ATP-ove ljestvice pred Roland Garros, drugi Grand Slam sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvanaesti osvojeni Masters

Murray je u prvom setu ostavio Đokovića bez prilike za break unatoč samo 48 % pogođenih prvih servisa, a realizirao je jednu od svoje četiri prilike za oduzimanje servisa srpskom tenisaču. Dva breaka Murrayja u drugome setu bila su jamstvo pobjede, njegove prve nad Đokovićem od prošlogodišnjeg trijumfa u finalu kanadskog Mastersa u Montrealu, nakon kojeg je srpski tenisač nanizao četiri pobjede, između ostalih i prije tjedan dana u finalu madridskog Mastersa. Njihov međusobni omjer sada je 23:10 u korist Đokovića.

Za Škota je ovo 12. trijumf na turnirima Masters 1000 serije u njegovom 18. finalu te 36. ATP trofej u karijeri. Đoković je propustio priliku za osvajanje rekordnog, 30. trofeja na Mastersima te petog u Foro Italicu, kojim bi postao prvi tenisač u povijesti koji je samo od turnirskih nagrada zaradio više od 100 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Rim, rezultat finala:

Andy Murray (3) - Novak Đoković (1) 6:3, 6:3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo