Bravo, curo! Osječka tinejdžerica zgazila Čehinju!

U svom prvom nastupu u glavnom ždrijebu WTA turnira u uzbekistanskom Taškentu, 16-godišnja hrvatska tenisačica Donna Vekić stigla je do finala.

14.9.2012.
10:32
VOYO logo

Nakon što je tri meča u kvalifikacijama dobila bez izgubljenog seta, a onda još tri u glavnom turniru, sve protiv igračica iz društva 100 najboljih na WTA ljestvici, odlična hrvatska tinejdžerica, koja je trenutno 183. u svjetskom poretku, najmlađa među 200 najboljih, protiv Birnerove je izgubila prvi set na turniru. No, preostala dva je dobila s po 6:1, što je valjda dovoljan pokazatelj koliko je bila dominantna na terenu i u meču.

"Ako ovo nije san, sutra igram finale! Našla sam način da pobijedim iskusnu Birnerovu. Hvala vam svima na podršci", napisala je Donna na svom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogla je Vekić i ovaj meč dobiti u dva seta. Propustila je tri break prilike na početku drugog seta, pa izgubila servis u četvrtom gemu. U petom je vratila izgubljeno, pa je držala servis za 3:3, ali je Birnerova ipak osvojila preostala tri gema u drugom setu.

Osječanka je osvojila 85 poena u meču, Čehinja 20 manje. Vekić je imala čak 19 break lopti, iskoristila ih je pet. Birnerova je obje realizirala u drugom setu, u prvom i trećem nije imala niti jednu. Štoviše, u trećem setu je uhvatila samo četiri poena protiv servisa. Naša igračica zabila je 9 aseva te osvojila 74% poena nakon pogođenog prvog servisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vekić će u finalu igrati protiv Rumunjke Irine-Camelie Begu, 87. tenisačice na WTA ljestvici koja je u polufinalu sa 6:3, 6:3 pobijedila 2. nositeljicu Poljakinju Urszulu Radwansku, mlađu sestru poznatije Agnieszke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo